Συνελήφθη οδηγός σχολικού λεωφορείου χωρίς δίπλωμα
ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ

Συνελήφθη οδηγός σχολικού λεωφορείου χωρίς δίπλωμα

Συνελήφθη στα Καλύβια, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, 66χρονος οδηγός σχολικού λεωφορείου ο οποίος οδηγούσε χωρίς δίπλωμα.

Ο
άνδρας εντοπίστηκε να μεταφέρει 40 μαθητές του 2ου Γυμνασίου των Καλυβίων με σχολικό λεωφορείο.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το δίπλωμά του είχε αφαιρεθεί κατά το παρελθόν σε προηγούμενο έλεγχο, καθώς είχε συλληφθεί για οδήγηση υπό την επίδραση αλκοόλ, επικίνδυνη οδήγηση, βία κατά υπαλλήλων, απείθεια και εξύβριση.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ

«Συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μεσημβρινές ώρες σήμερα (4-4-2023) στα Καλύβια, από αστυνομικούς του Β’ Τμήματος Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής, 66χρονος ημεδαπός για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Ειδικότερα, ο ως άνω οδηγός εντοπίστηκε έξωθεν σχολικού συγκροτήματος στα Καλύβια, να οδηγεί λεωφορείο ιδιοκτησίας του, έχοντας ως επιβάτες περί τους 40 μαθητές.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο 66χρονος οδηγούσε στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, καθώς του είχε αφαιρεθεί σε προγενέστερο χρόνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, έπειτα από παράβαση που του είχε βεβαιωθεί και είχε συλληφθεί για οδήγηση υπό την επίδραση αλκοόλ, επικίνδυνη οδήγηση, βία κατά υπαλλήλων, απείθεια και εξύβριση.

Στη συνέχεια, το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε, οι μαθητές αποβιβάστηκαν και το δρομολόγιο επιστροφής τους πραγματοποιήθηκε από έτερα λεωφορεία.

Ο 66χρονος έχει συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.»

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγελία ενός γονέα στην Αστυνομία είχε ως αποτέλεσμα ο 66χρονος να υποβληθεί σε έλεγχο κατά τη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε ότι δεν διαθέτει δίπλωμα οδήγησης σε ισχύ και έτσι συνελήφθη από αστυνομικούς του Β Τμήματος Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής. Όπως προέκυψε από την εξακρίβωση των στοιχείων του, ο 66χρονος, ο οποίος καθημερινά μετέφερε με το λεωφορείο περισσότερα από 40 παιδιά, έχει συλληφθεί στο παρελθόν για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, βία κατά υπαλλήλων, απείθεια και εξύβριση.

Το συγκεκριμένο περιστατικό είχε γίνει γνωστό στην περιοχή με αρκετούς γονείς να θέτουν ζήτημα καταλληλότητας του 66χρονου οδηγού. «Έχει ακουστεί ότι είχε συλληφθεί πριν από μερικά χρόνια. Γονείς μας είχαν πει ότι τον συνέλαβαν γιατί οδηγούσε πιωμένος. Είχε αντισταθεί κατά των αστυνομικών γιατί οδηγούσε πιωμένος και τον είχαν πιάσει. Ωστόσο, υπέθετα πως ένας τέτοιος άνθρωπος δεν θα ξαναέπιανε τιμόνι. Ευτυχώς, η Τροχαία μετά από την καταγγελία του γονέα έδρασε άμεσα. Μέσα στο πούλμαν μπαίνουν καθημερινά 50 παιδιά. Έχουμε μείνει άφωνοι για το πόσο ασφαλή είναι τα παιδιά μας μέσα στα λεωφορεία», είπε η κ. Λαμπρινή Λάζαρη, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Καλυβίων όπου συνελήφθη ο 66χρονος οδηγός.

Παράλληλα, εξηγεί πως η Διεύθυνση του σχολείου και οι γονείς δεν μπορούν να παρακολουθούν τα οχήματα και τους οδηγούς που μεταφέρουν τα παιδιά και ζητά περισσότερους ελέγχους από τις Αρχές.

«Αυτός έκανε το δρομολόγιο το δικό μας, Γαλάζιας Ακτής-Παναγή Μιχάλη. Ήταν ακινητοποιημένο το λεωφορείο έξω από το σχολείο και έγινε ο έλεγχος. Έτσι πρέπει να γίνεται. Κάθε χρονιά, το σχολείο μαζεύει τα δρομολόγια και ζητά τα σχολικά. Το σχολείο είναι υπεύθυνο να ζητήσει μόνο πόσα σχολικά χρειάζεται. Δεν έχει δικαίωμα να κάνει κάτι άλλο», προσθέτει η κ. Λάζαρη.