Ποινική έρευνα για τα περιστατικά μαζικής δηλητηρίασης
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ

Ποινική έρευνα για τα περιστατικά μαζικής δηλητηρίασης

Τη διενέργεια ποινικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έγινε σε κατασκήνωση παιδιών στην Αττική, όπου σημειώθηκαν περιστατικά μαζικής δηλητηρίασης από τρόφιμα, διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

Τ
ην έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει εισαγγελέας, η οποία σύμφωνα με την παραγγελία που έχει λάβει θα πρέπει να διερευνήσει αν έχουν διαπραχθεί τα πλημμελήματα της σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή και της δηλητηρίαση τροφίμων που προορίζονται για χρήση από το κοινό από αμέλεια και κατά συρροή.

Και τα δύο αδικήματα διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου 100 παιδιά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την κατασκήνωση στο Γραμματικό, ορισμένα εκ των οποίων νοσηλεύονται σε νοσοκομεία των Αθηνών με έντονες στομαχικές διαταραχές και υψηλό πυρετό, συμπτώματα που πιθανόν να οφείλονται σε ιογενή γαστρεντερίτιδα όπως υποστηρίζουν και οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης.

Ωστόσο κάποιοι γονείς εκφράζουν αμφιβολίες, και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους δηλητηρίαση, είτε από το φαγητό, είτε από το νερό, κάτι το οποίο επίσης διαψεύδει η διεύθυνση της κατασκήνωσης.

Σύμφωνα με μητέρα παιδιού, το οποίο νοσηλεύεται από την Δευτέρα σε ιδιωτική κλινική των Αθηνών με υψηλό πυρετό, «το βράδυ της Κυριακής, τα παιδιά έφαγαν χοιρινό καλαμάκι και λουκάνικο και το πρωί της Δευτέρας ξύπνησαν με διάρροιες και στομαχικές διαταραχές».