Νέα οχήματα στην υπηρεσία καθαριότητας
ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

Νέα οχήματα στην υπηρεσία καθαριότητας

Με δύο νέα οχήματα, ένα απορριμματοφόρο με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ και ένα ανατρεπόμενο φορτηγό που αγοράστηκε με ίδιους πόρους, ενισχύεται η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Παιανίας.

Π
ρόκειται για δύο σημαντικές προσθήκες στον στόλο καθαριότητας ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει εκσυγχρονισθεί ώστε να παρέχονται οι καλύτερες δυνατόν υπηρεσίες στους δημότες και να επιτυγχάνεται άμεση παρέμβαση όταν προκύπτει ανάγκη.

«Εκμεταλλευόμενοι κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης και επενδύοντας χρήματα του δήμου, εκσυγχρονίζουμε το σύνολο του στόλου καθαριότητας με κατάλληλα οχήματα και μέσα που διευκολύνουν τους εργαζομένους στο δύσκολο έργο τους. Στόχος δεν είναι άλλος από την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους δημότες και έναν καθαρό δήμο από άκρη σε άκρη» σημείωσε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης ο οποίος επισκέφθηκε τον όρχο οχημάτων για την παραλαβή.

Παρελήφθη ηλεκτρικό σάρωθρο

Το πρώτο όχημα με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα έχει στη διάθεσή της η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Παιανίας. Πρόκειται για το ηλεκτρικό σάρωθρο που εξασφαλίστηκε με χρηματοδότηση μέσα από το ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης δήμων «Αντώνης Τρίτσης».

Το όχημα παρέλαβε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης ο οποίος ενημερώθηκε για τις δυνατότητές του. Το σάρωθρο έχει επάρκεια τεσσάρων ωρών ενώ λόγω του μεγέθους του είναι ιδανικό για μικρούς και στενούς δρόμους, σύνηθες φαινόμενο στον Δήμο Παιανίας.

Κατά την παραλαβή έγινε παρουσίαση του σαρώθρου και στον δημοτικό υπάλληλο ο οποίος κατά κύριο λόγω θα έχει τη χρήση του.

Βάση προγραμματισμού η παραλαβή αναμενόταν να γίνει μετά τα μέσα Απριλίου όμως με παρέμβαση του Ισίδωρου Μάδη ο χρόνος μειώθηκε.

«Ένα σύγχρονο μηχάνημα με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα σύντομα θα είναι στη διάθεση της υπηρεσίας καθαριότητας με στόχο μια ακόμα καλύτερη εικόνα στους δρόμους του δήμου μας. Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι το μέλλον και σήμερα ο Δήμος Παιανίας έκανε το πρώτο βήμα προς το μέλλον. Αναμένουμε ακόμα την παραλαβή των ηλεκτρικών ποδηλάτων προσφέροντας μια εναλλακτική για τις μετακινήσεις των κατοίκων αλλά και τα λεωφορεία με τη διαδικασία να βρίσκεται στην τελική ευθεία. Επενδύουμε στο μέλλον, διεκδικούμε το καλύτερο για τον τόπο μας και προσφέρουμε χρήσιμα εργαλεία στις υπηρεσίες για να γίνουν αποδοτικότερες προς όφελος της κοινωνίας» δήλωσε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Η παραλαβή των ηλεκτρικών λεωφορείων αναμένεται τους επόμενους μήνες και σε κάθε περίπτωση εντός του καλοκαιριού.