Κέντρο Ανακύκλωσης Πλαστικών και προσωρινή φιλοξενία αδέσποτων
ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ «ΚΤΕΟ» ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΣΟΥΛΙ

Κέντρο Ανακύκλωσης Πλαστικών και προσωρινή φιλοξενία αδέσποτων

Η διαδικασία κατοχύρωσης ως δημοτικής έκτασης του εγκαταλελειμμένου και λεηλατημένου χώρου του “ΚΤΕΟ” στο Κάτω Σούλι, το οποίο φαίνεται ως “αγνώστου ιδιοκτήτη” στο Κτηματολόγιο, έχει ήδη δρομολογηθεί από τη Δημοτική Αρχή.

H
έκταση πρόκειται να αξιοποιηθεί για τους πολίτες με την εγκατάσταση εκεί δύο πολύτιμων υποδομών για την περιοχή μας. Συγκεκριμένα:

I. Με την κατασκευή ενός πράσινου σημείου ανακύκλωσης των χρησιμοποιημένων πλαστικών από τα πολυάριθμα θερμοκήπια που εδράζονται εντός του Δήμου Μαραθώνος.

ΙΙ. Με την προσωρινή φιλοξενία εκεί αδέσποτων ζώων του Δήμου μας, με την πολύτιμη βοήθεια και υπό τη φροντίδα των αξιέπαινων εθελοντών του Συλλόγου Ζωόφιλων Μαραθώνα “Ελπίδα”, που πάντοτε προσφέρουν τον καλύτερο εαυτό τους σε κάθε σχετική πρωτοβουλία.

Την Πέμπτη, 1 Μαΐου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον χώρο του προέδρου κ. Μάκη Δελατόλα και αρκετών μελών και εθελοντών του Συλλόγου “Ελπίδα” και έγινε συζήτηση για τις αμέσως προσεχείς ενέργειες που πρέπει να γίνουν.

Από πλευράς Δημοτικής Αρχής, το παρών τους έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Μανώλης Γεωργάτος, Κωνσταντίνος Μεταξωτός, Πέτρος Πάλλης, Χρήστος Στάμος, Βαγγέλης Σωτηρίου και Τάσος Χρυσίνας, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιάκωβος Αρμάος και Δημήτρης Κουλουμπής και ο Κοινοτικός Σύμβουλος Μαραθώνα Θανάσης Νησιώτης.

Να τονιστεί ότι στις προτεραιότητες είναι, το συντομότερο δυνατόν και η δημιουργία του Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Μαραθώνος, για το οποίο έχει ήδη εξασφαλιστεί χρηματοδότηση.