Επαναλειτουργεί το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης
ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Επαναλειτουργεί το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

O Δήμος Διονύσου ανακοινώνει ότι επαναλειτουργεί για τους δημότες – εκπαιδευόμενους το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Διονύσου, του οποίου η λειτουργία είχε ανασταλεί το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω της πανδημίας.

Τ
ο Δημοτικό Σχολείο Άνοιξης, το Γυμνάσιο Κρυονερίου καθώς και το Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς έχουν επιλεγεί να λειτουργήσουν ως δομές του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης.
Το πρώτο τμήμα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Διονύσου ξεκίνησε την Πέμπτη 16 Μαρτίου, στο Δημοτικό Σχολείο Άνοιξης. Έχει ως αντικείμενο εκπαίδευσης την “Αγωγή υγείας- Πρώτες Βοήθειες”, αποτελείται από 20 άτομα και έχει ως εκπαιδευτή πιστοποιημένο εκπαιδευτή ενηλίκων- νοσηλευτή/ επισκέπτη υγείας, ενταγμένο στο Μητρώο Εκπαιδευτών του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Έχουν μέχρι στιγμής σχηματιστεί άλλα 9 τμήματα των 20 ατόμων για τους εξής τίτλους προγραμμάτων:
Αγωγή Υγείας- Πρώτες Βοήθειες (πρωινό τμήμα), Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή (δύο απογευματινά τμήματα), Ισπανικά για τον τουρισμό (1 πρωινό και 1 απογευματινό), Ιταλικά για τον τουρισμό (1 απογευματινό), Επεξεργασία κειμένου και διαδίκτυο (2 απογευματινά τμήματα), Διακόσμηση και Διαμόρφωση εσωτερικού χώρου (1 απογευματινό).
Αναμένουμε την ανάθεση των παραπάνω τμημάτων σε εκπαιδευτή από το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης, προκειμένου να ανακοινώσουμε την ακριβή ημέρα και ώρα έναρξής τους.
Η διαδικασία είναι δυναμική και καλούμε τους ενδιαφερόμενους συνδημότες μας να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής και να την καταθέσουν στο Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Λ.Λ Μαραθώνος 13, Άγιος Στέφανος, τηλ. 2108142972, εσ.201), εάν επιθυμούν να ενταχθούν σε νέα τμήματα.
Οι τίτλοι προγραμμάτων είναι οι εξής:
• Αγωγή Υγείας- Πρώτες Βοήθειες
• Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή
• Ισπανικά για τον τουρισμό
• Ιταλικά για τον τουρισμό
• Επεξεργασία κειμένου- Διαδίκτυο
• Διακόσμηση και Διαμόρφωση εσωτερικού χώρου
• Εθελοντισμός: Πυρκαγιές- Πλημμύρες
• Δημιουργία Ιστοσελίδας