Έναρξη της υλοποίησης κρίσιμων έργων διευθέτησης του ποταμού Ιλισσού
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Έναρξη της υλοποίησης κρίσιμων έργων διευθέτησης του ποταμού Ιλισσού

Δημοπρατήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας ένα από τα πιο κρίσιμα αντιπλημμυρικά έργα για την προστασία των νότιων προαστίων της Αττικής.

Π
ρόκειται για τα έργα διευθέτησης του ποταμού Ιλισσού τα οποία θα υλοποιηθούν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, προϋπολογισμού 12,8 εκ.ευρώ.
Ειδικότερα τα έργα προβλέπουν την εκβάθυνση της κοίτης του Ιλισού και την ανακατασκευή τριών γεφυρών του προκειμένου να διατηρηθεί ή ακόμη και να αυξηθεί η αποχετευτική ικανότητα του Ιλισού, που «στραγγαλίζεται» από την υπάρχουσα πέτρινη τοξωτή γέφυρα και ο οποίος, μαζί με τον Κηφισό, αποτελούν τους μοναδικούς «δρόμους» διοχέτευσης των νερών του λεκανοπεδίου.
Επισημαίνεται πως ο διαγωνισμός βρίσκεται στο στάδιο ελέγχου και αξιολόγησης των προσφορών από την Επιτροπή Διαγωνισμού.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:
«Έχοντας ως πάγια προτεραιότητα την αποτελεσματική προστασία των πολιτών από τις συνέπειες των έκτακτων καιρικών φαινομένων τα οποία λόγω κλιματικής κρίσης έχουν ενταθεί, συνεχίζουμε να επενδύουμε στην υλοποίηση κρίσιμων αντιπλημμυρικών έργων, δίνοντας έμφαση στη διατήρηση της παροχετευτικότητας των ρεμάτων της Αττικής. Η διευθέτηση του ποταμού Ιλισσού είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής και σ’ αυτό το πλαίσιο προχωρούμε με γρήγορες διαδικασίες που απαιτούνται προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα τα σχετικά έργα».