Διάρρηξη με λεία μαμούθ σε μεζονέτα
ΣΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ

Διάρρηξη με λεία μαμούθ σε μεζονέτα

Με σημαντική λεία -κατά δήλωσή του θύματός τους- έφυγαν από μεζονέτα στον Διόνυσο οι διαρρήκτες που «χτύπησαν» το πρωί του Σαββάτου, 18 Μαρτίου.

Σ
ύμφωνα με πληροφορίες ο 67χρονος ιδιοκτήτης της μεζονέτας (ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρίας) είπε στους αστυνομικούς ότι οι διαρρήκτες βρήκαν και πήραν από τρία χρηματοκιβώτια 200.000 ευρώ, 30 πίνακες επώνυμων Ελλήνων ζωγράφων και πολλά κοσμήματα.
Η διάρρηξη έγινε πριν τις 8 το πρωί του Σαββάτου με τους διαρρήκτες να μπαίνουν στο διαμέρισμα από μπαλκονόπορτα του 1ου ορόφου την οποία παραβίασαν.
Αρχικά, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι διαρρήκτες βρήκαν το πρώτο από τα χρηματοκιβώτια στον 1ο όροφο και από εκεί πήραν τα χρήματα.
Στη συνέχεια, κατά τις ίδιες πληροφορίες, κατευθύνθηκαν στο υπόγειο όπου βρήκαν τα άλλα δύο χρηματοκιβώτια τα οποία, επίσης, άδειασαν από το περιεχόμενό τους αφού τα άνοιξαν με τροχό.
Πριν αποχωρήσουν οι διαρρήκτες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πήραν και το καταγραφικό που υπήρχε στη μεζόνετα στον Διόνυσο.

 

Δύο ξεχασμένα γάντια ίσως λύσουν το μυστήριο

Τα δύο γάντια, που ξέχασαν οι δράστες και βρέθηκαν στον χώρο του υπογείου, μπορούν να λύσουν το μυστήριο της μεγάλης κλοπής.
Οι ερευνητές της Ασφάλειας εκτιμούν πως πως οι δράστες είναι σεσημασμένοι και πανω στα γάντια θα βρεθούν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας δακτυλικά αποτυπώματα και ίχνη DNA.
Οι άγνωστοι δράστες ήταν πολύ καλά διαβασμένοι, αφού γνώριζαν πως ο 67χρονος ένοικος του σπιτιού θα έλειπε από τη μεζονέτα, αλλά και ότι στα χρηματοκιβώτια υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και στο υπόγειο πίνακες ζω- γραφικής. Έτσι, απενεργοποίησαν το συναγερμό και αποσύνδεσαν το καλώδιο τηλεφώνου, στη συνέχεια παραβίασαν παράθυρο και εισήλθαν στη μεζονέτα από τον πρώτο όροφο της ιδιοκτησίας.
Αφού ερεύνησαν τους χώρους, με χρήση τροχού παραβίασαν πακτωμένο χρηματοκιβώτιο και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του το χρηματικό ποσό των 200.000 ευρώ, κοσμήματα άγνωστης χρηματικής αξίας και το καταγραφικό μηχάνημα των καμερών ασφαλείας. Στη συνεχεία, οι δράστες κατέβηκαν στον υπόγειο χώρο όπου στεγάζεται η κατασκευαστική εταιρία του ιδιοκτήτη και με χρήση τροχού παραβίασαν δύο ακόμα χρηματοκιβώτια και αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους, κοσμήματα άγνωστης χρηματικής αξίας και διάφορα έγγραφα της εταιρίας.
Φυσικά από το υπόγειο αφαιρέθηκαν τριάντα πίνακες ζωγραφικής επωνύμων ζωγράφων, άγνωστης χρηματικής αξίας, οι οποίοι ήταν τοποθετημένοι σε προθήκη.