Αποκαθίσταται εντός 12 μηνών το οδικό δίκτυο των Γλυκών Νερών
ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

Αποκαθίσταται εντός 12 μηνών το οδικό δίκτυο των Γλυκών Νερών

«Τερματίζεται η ταλαιπωρία των κατοίκων των Γλυκών Νερών συνέπεια των φθορών που άφησε πίσω του το έργο της αποχέτευσης» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Παιανίας με αφορμή την έναρξη του έργου της αποκατάστασης του οδικού δικτύου της περιοχής.

Τ
ην Πέμπτη 28 Μαρτίου ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης υποδέχθηκε στο γραφείο του και υπέγραψε τη σχετική σύμβαση του έργου «Αποκατάσταση εκτεταμένων φθορών σε δημοτικούς δρόμους της Δημοτικής Κοινότητας Γλυκών Νερών».

«Πλέον μετράμε αντίστροφα για την αποκατάσταση των Γλυκών Νερών. Το έργο διεκδικήθηκε και εξασφαλίστηκε μετά από πολύμηνο αγώνα από την κεντρική εξουσία. Κάναμε σαφές ότι ήταν απαραίτητο για τη λειτουργία της πόλης και την ασφάλεια των κατοίκων αλλά το κόστος του ήταν απαγορευτικό για να σηκώσει ο Δήμος Παιανίας. Με την ολοκλήρωση του έργου θα δοθούν στους κατοίκους 19 χλμ ασφαλών δρόμων» δήλωσε ο Ισίδωρος Μάδης μετά την υπογραφή της σύμβασης.

Το πολύ σημαντικό αυτό έργο προβλέπει:

– Αποκατάσταση ασφαλτικών οδοστρωμάτων στις θέσεις ορυγμάτων υπογείων δικτύων που έφεραν ασφαλτικές στρώσεις μέσου πάχους 5 cm

– απόξεση ασφαλτικού οδοστρώματος (φρεζάρισμα)

– κατασκευή ασφαλτικής προεπάλειψης

– κατασκευή ασφαλτικής συγκολλητικής επάλειψης

– κατασκευή ασφαλτικής στρώσης μεταβλητού πάχους (όπου απαιτείται), επιμετρούμενης κατά βάρος

– κατασκευή ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας

– ανύψωση ή καταβιβασμός φρεατίων (όπου απαιτείται)

Το συνολικό κόστος του έργου βάσει του διαγωνισμού ανέρχεται σε 1.546.455,81 ε συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Ο Δήμος Παιανίας καλεί τους κατοίκους να συμμορφώνονται άμεσα με την ειδική σήμανση που θα τοποθετείται κατά την εξέλιξη του έργου.