Ξανά πρόεδρος ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος
ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΔ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ξανά πρόεδρος ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος

Μεγάλη νίκη στις εκλογές για την ανάδειξη της ηγεσίας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής πέτυχε ο δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, ο οποίος επανεξελέγη πανηγυρικά πρόεδρος της Ένωσης με ποσοστό 56,95%.

Ο
ι αρχαιρεσίες έλαβαν χώρα στο Σεράφειο Ίδρυμα, όπου η παράταξη τον κ. Μαρκόπουλου «ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ», που υποστηρίχθηκε από τη ΝΔ, κατέγραψε 176 ψήφους από τους αιρετούς της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης της Αττικής, σε σύνολο 309 ψηφισάντων.

Η παράταξη που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ» έλαβε 77 ψήφους, της Λαϊκής Συσπείρωσης 29 και του ΣΥΡΙΖΑ «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» 21 ψήφους και ποσοστό 7%.

«Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους τους συναδέλφους Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους για τη σπουδαία τιμή που μας έκαναν και εξέλεξαν πρώτη σε ψήφους την αυτοδιοικητική μας ομάδα, στις εκλογές της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής , που διεξήχθησαν εχθές 12 Φεβρουαρίου» δήλωσε ο Γιώργος Μαρκόπουλος, δήμαρχος Γαλατσίου και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής για να προσθέσει:

«Η ομάδα μας, ‘Ενωμένη Αυτοδιοίκηση Αττικής’ πέτυχε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, όμως τα συγχαρητήρια αξίζουν σε όλες και όλους που έλαβαν μέρος στις εκλογές και ιδίως σε όσους εξελέγησαν.

Θέλω επίσης να τους ευχαριστήσω θερμά που μου εμπιστεύτηκαν τη θέση του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, για δεύτερη θητεία, και να τους υποσχεθώ πως όλοι μαζί θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας για ακόμα πιο ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση, πάντα στην υπηρεσία των συμπολιτών μας.

Για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔΑ, θα δουλέψουμε σαν μία γροθιά! Και πάλι όλοι μαζί, και πάλι για όλους τους συναδέλφους μας και όλους τους Δήμους της Αττικής. Χωρίς προσωπικές και κομματικές προτιμήσεις, χωρίς διακρίσεις. Αυτό περιμένουν οι πολίτες από εμάς και αυτό είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε».

Δηλώσεις από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Λάζαρο Κυρίζογλου

Η Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Αττικής της Δευτέρας ανέδειξε εκ νέου το ενωτικό πνεύμα του Προέδρου της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρου Κυρίζογλου που «απάντησε» σε όποιον δείχνει διάθεση να πολώσει το κλίμα εν όψει των εκλογών της ΚΕΔΕ που θα διεξαχθούν στις 2 Μαρτίου και ο ίδιος θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ είπε μεταξύ άλλων:

«Από το ‘φαγητό’ της πόλωσης, της τοξικότητας και της ανέξοδης και άγονης αντιπαράθεσης δεν «τρώμε» γιατί είναι μπαγιάτικο και άνοστο.

Τώρα θα μιλήσουμε για την αυτοδιοίκηση. Μετά τις εκλογές της ΚΕΔΕ μπορούμε να μιλήσουμε για τα πάντα. Προέχει η ενότητά μας. Γιατί αυτή είναι η δύναμή μας.

Είναι επιτυχία της παρούσας διοίκησης η αλλαγή του εκλογικού συστήματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αλήθεια πώς θα διοικούσαν τούς Δήμους τούς δήμαρχοι που λόγω των χαμηλών ποσοστών τους στο πρώτο γύρο θα εξέλεγαν 6 δημοτικούς συμβούλους ;

Είμαι τόσο κομματικός όσο ένας Δήμαρχος που στο δήμο του, η ΝΔ έλαβε 28% και εγώ μαζί με τους συνεργάτες μου λάβαμε 82 %, στον πρώτο γύρο των εκλογών με 4 αντίπαλες παρατάξεις.

Οι πολίτες του τόπου μας σε κάθε δήμο, μας κρίνουν και όχι οι αντίπαλοί μας στην ΚΕΔΕ, οι οποίοι εξυπηρετούν συγκεκριμένες και αυτονόητες σκοπιμότητες λόγω των εκλογών στην ΚΕΔΕ».