24ωρη πανελλαδική απεργία στους Δήμους
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ

24ωρη πανελλαδική απεργία στους Δήμους

Σε 24ωρο «λουκέτο» στους δήμους όλης της χώρας προχώρησαν την Τρίτη οι εργαζόμενοι, με αφορμή τον τραγικό θάνατο της ανασφάλιστης εργαζόμενης στο δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης.

Ο
ι εργαζόμενοι στους δήμους μετά από σχετικές ομόφωνες αποφάσεις των ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΟΠ-ΟΤΑ, πραγματοποίησαν 24ωρη πανελλαδική απεργία, με ταυτόχρονη συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας στις 10.00 το πρωί και θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών.

 

Τι αναφέρουν ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΟΠ-ΟΤΑ

“Το ποτήρι ξεχείλισε!!! Η απαξίωση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του συνόλου των εργαζομένων σε αυτή πρέπει να σταματήσει. Η απαξίωση είναι πολυμέτωπη και εξοργιστική. Η πολιτική επιλογή και κατεύθυνση σαφής. Και πλέον η Κ.Ε.Δ.Ε. και η ηγεσία της δεν μπορεί να παρακολουθεί αμέτοχη με μόνη ουσιαστική διεκδίκηση στο πρόσφατο Συνέδριό της, την επαναφορά των εξόδων παράστασης!!!”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

“Προχωράμε με τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενωμένους, τον κλάδο αρραγή και μαζικό για να μη μείνει το έγκλημα στο Ξυλόκαστρο ατιμώρητο και για να πάρει η Κυβέρνηση όλα τα μέτρα που απαιτούνται προκειμένου να υπάρξει επιτέλους για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εργασιακή ασφάλεια και αξιοπρέπεια”, προσθέτει η ΠΟΠ-ΟΤΑ.

 

Συνάντηση Βορίδη με εργαζόμενους

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής 24ωρης απεργίας αντιπροσωπεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βορίδης παρέπεμψε σε νέα συνάντηση που θα γίνει προκειμένου να επαναξεταστεί το καθεστώς ελέγχων τήρησης, λήψης και εφαρμογής των μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Από την πλευρά του, αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Βασίλης Πετρόπουλος, μέλος της ΕΕ της ΠΟΕ – ΟΤΑ, με δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι τα σωματεία, η ομοσπονδία θα πρέπει όλο το επόμενο διάστημα να είναι σε εγρήγορση προκειμένου να προστατέψουμε τους εργαζόμενους από τέτοιες τραγικές επαναλήψεις όπως το το πρόσφατο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα με θύμα την ανασφάλιστη εργαζόμενη στην καθαριότητα του Δήμου Ξυλοκάστρο, που δεν θέλει κανείς να ξαναζήσουμε.

Ο Σπύρος Κωνσταντάς, πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Ν. Αττικής, σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι κυβερνήσεις και δήμαρχοι μας βλέπουν ως κόστος. Την υγεία και την ασφάλειά μας την βλέπουνε ως κόστος προσπαθώντας να το περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται. Όπως τόνισε, δεν μπορεί να μην δίνονται τα μέσα ατομικής προστασίας και να μην συμβαίνει τίποτα στους δήμους.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Γαλατσίου, το πρωί της Τρίτης έγινε νέο εργατικό ατύχημα, με τον τραυματισμό εργαζόμενου του Δήμου Γαλατσίου, κατά τη διάρκεια της αποκομιδής απορριμμάτων.