Στο παιδικό χωριό SOS η Νέα Αριστερά
ΑΝΤΑΛΛΑΞΑΝ ΕΥΧΕΣ

Στο παιδικό χωριό SOS η Νέα Αριστερά

Στο παιδικό χωριό SOS στη Βάρη βρέθηκε σήμερα Κυριακή 24 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης και οι βουλευτές Έφη Αχτσιόγλου και Νάσος Ηλιόπουλος.

A
ντάλλαξαν ευχές με παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή στα οποία μοίρασαν δώρα, όπως και με τον παιδαγωγό και τη φροντίστρια, όπου συζήτησαν για σχεδόν μια ώρα μαζί τους.

Σύμφωνα με πηγές της Νέας Αριστεράς, η κουβέντα τα είχε όλα. Από το ποδόσφαιρο και την αντιπαράθεση… Ρονάλντο ή Μέσι, την καθημερινότητα των παιδιών έως τις συνεδριάσεις της Βουλής τις οποίες τα παιδιά χαρακτήρισαν «λίγο βαρετές».

Ωστόσο τα παιδιά δέχτηκαν με χαρά την πρόσκληση τους Αλέξη Χαρίτση να επισκεφτούν και να ξεναγηθούν στη Βουλή.

Ο Αλέξης Χάριτσης, η Έφη Αχτσιόγλου και ο Νάσος Ηλιόπουλος ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου Αντώνη Αλακιώτη και τον Στέργιο Σιφνιό για τα προβλήματα, τις ανάγκες και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν στο υφιστάμενο πλαίσιο.

Οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς δεσμεύτηκαν, κατά τις ίδιες πήγες, να συμβάλλουν και να φέρουν τα ζητήματα αυτά στη Βουλή.

«Ήρθαμε σήμερα εδώ, στα παιδικά χωριά SOS, για να ευχηθούμε καλές γιορτές στα παιδιά και σε όλη την κοινότητα των ανθρώπων που επιτελούν ένα πρωτοποριακό και κοινωνικά αναγκαίο έργο», σημείωσε σε δηλώσεις του ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ακολούθως τόνισε ότι «ο ευαίσθητος τομέας της παιδικής προστασίας και φροντίδας απαιτεί εμπειρία, επιστημονική αντίληψη και ανοιχτό, σύγχρονο, βλέμμα με οδηγό τα δικαιώματα του παιδιού και το βέλτιστο συμφέρον του. Θέλω και θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για αυτό».

Παράλληλα υπενθύμισε τη συμβολή των ανθρώπων που λειτουργούν στα παιδικά χωριά SOS στη δημιουργία και εφαρμογή του νόμου 4538 για την ανάδοχή και υιοθεσία του 2018.

«Είμαστε ευτυχείς γιατί αυτός ο νόμος έχει επηρεάσει πλέον όλους τους φορείς παιδικής προστασίας της χώρας μας. Κάθε παιδί έχει δικαίωμα να μεγαλώνει σε ένα οικογενειακό περιβάλλον με ασφάλεια αγάπη σεβασμό και φροντίδα», υπογράμμισε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Καταληκτικά ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε ότι στον στόχο αυτό της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς θα δώσει όλες τις δυνάμεις. «Γιατί η κοινωνική δικαιοσύνη ξεκινά από το μέλλον της κοινωνίας μας. Από τα παιδιά μας», είπε ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς.