Ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα σε συγκέντρωση στον Γέρακα
ΕΝΟΨΕΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

Ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα σε συγκέντρωση στον Γέρακα

«Στις 9 Ιούνη ο λαός του Γέρακα, της Παλλήνης και ολόκληρης της Ανατολικής Αττικής, έχει επιλογή, κι αυτή είναι να δυναμώσει αποφασιστικά το ΚΚΕ» είπε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του το βράδυ της Πέμπτης σε μεγάλη συγκέντρωση στον Γέρακα.

Τ
η συγκέντρωση χαιρέτισαν η Ελένη Γερασιμίδου και ο Κώστας Γιαννάκος, υποψήφιοι του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές.

Αναλυτικά, ολόκληρη η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα:

«Φίλες και φίλοι,

συντρόφισσες και σύντροφοι

Στις 9 Ιούνη ο λαός του Γέρακα, της Παλλήνης και ολόκληρης της Ανατολικής Αττικής, έχει επιλογή, κι αυτή είναι να δυναμώσει αποφασιστικά το ΚΚΕ.

Να ταρακουνήσει την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, την ΕΕ και τα υπόλοιπα κόμματά της στην Ελλάδα, το σύστημα και τα συμφέροντα που όλοι τους μαζί υπηρετούν.

Να κάνει την επόμενη μέρα πιο φωτεινή για τον ίδιο, γιατί το σκοτάδι του πολέμου, της εκμετάλλευσης και της ανέχειας, στο οποίο μας ρίχνουν μέρα με τη μέρα, “σπάει” μόνο με το κόκκινο της ελπίδας και του αγώνα.

Και η ελπίδα πολλές φορές δυνάμωσε, γιατί δυνάμωσε το ρεύμα της αμφισβήτησης απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης και των κομμάτων της.

Η ελπίδα δυνάμωσε γιατί δυνάμωσαν οι αγώνες του λαού και της νεολαίας. Κι αυτό σήμερα το κατανοούν όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι και δω στην Ανατολική Αττική, ανεξάρτητα τι ψήφισαν πέρσι στις βουλευτικές εκλογές.

Σε όλους αυτούς απευθυνόμαστε: Ας αναλογιστεί ο καθένας και η καθεμιά που ψήφισε ΝΔ τον περασμένο Ιούνιο, κάτω από τους ίδιους εκβιασμούς περί κυβερνητικής σταθερότητας και αστάθειας και κάτω από τη γνωστή λογική του μικρότερου κακού: Τελικά λειτούργησε προς το συμφέρον τους το σχεδόν 47% που κατέγραψε η ΝΔ συνολικά στην Ανατολική Αττική;

Ή αποτέλεσε άλλοθι για να εξαπολύσουν μια κανονική επιδρομή στο εισόδημά του και στα δικαιώματά του, προωθώντας πιο αποφασιστικά τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ;

Όπως, για παράδειγμα, το δικαίωμα στο 8ωρο, που το έκαναν 13ωρο με τον νόμο Γεωργιάδη και με βάση τις ευρωενωσιακές οδηγίες, που κάνουν τον εργάσιμο χρόνο “λάστιχο” στο όνομα της “ανταγωνιστικότητας”, δηλαδή στο όνομα των κερδών της μεγάλης εργοδοσίας.

Θέλανε, λέει, να δώσουν τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να δουλεύουν σε παραπάνω από έναν εργοδότη, “αν το επιθυμούν”.

Λες και υπάρχει κανείς που το απολαμβάνει να δουλεύει ήλιο με ήλιο και θα το επέλεγε αν ο μισθός του από την πρώτη δουλειά επαρκούσε για μια αξιοπρεπή διαβίωση…

Ή το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, που έβαλαν στο στόχαστρο με εκείνον τον κατάπτυστο νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που προβλέπει πτυχία με τιμοκατάλογο και όχι πτυχία με αξία για όλα τα παιδιά του λαού.

Και βέβαια και αυτό είναι απολύτως σύμφωνο με την πολιτική της ΕΕ, όπως απάντησε προκλητικά η εκπρόσωπος της Κομισιόν, σε σχετική ερώτηση ευρωβουλευτών του ΚΚΕ…

Ό, τι και να λέει, όμως, η Κομισιόν, πήραν την απάντησή τους από τους φοιτητές που δήλωσαν και δηλώνουν ότι αυτό το άδικο νομοσχέδιο, όπως και άλλα στο παρελθόν, θα μείνει στα χαρτιά.

Το δήλωσαν και με τις μεγάλες κινητοποιήσεις τους, τους προηγούμενους μήνες και με τη μεγάλη νίκη της παράταξης της ΚΝΕ, της Πανσπουδαστικής, στις χθεσινές φοιτητικές εκλογές, όπου αναδείχθηκε ξανά σε πρώτη δύναμη και μάλιστα ακόμα πιο ενισχυμένη.

Και βέβαια όταν μιλάμε για τις φοιτητικές εκλογές, μιλάμε για τη μεγαλύτερη πανελλαδική κάλπη, μετά τις βουλευτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.

Για σκεφτείτε: Μια δημοσκόπηση 1000 ατόμων βγαίνει και γίνεται είδηση στα δελτία, βγαίνουν συμπεράσματα και γίνονται αναλύσεις επί αναλύσεων, πόσο μάλλον εδώ, που ψήφισαν χιλιάδες φοιτητές, παρά το ότι με ευθύνη της κυβερνητικής ΔΑΠ οι φοιτητικές εκλογές ορίστηκαν τέλος Μάη, για ευνόητους λόγους φυσικά.

Χιλιάδες νέα αγόρια και κορίτσια έφτασαν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής με το γαρύφαλλο και έστειλαν σαφές μήνυμα αγώνα και μήνυμα συμπόρευσης με τις δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Και στις 9 Ιούνη, λοιπόν, ας το κάνουμε όπως οι φοιτητές, για να έρθουν τα πάνω-κάτω!

Φίλες και φίλοι,

συντρόφισσες και σύντροφοι

Η ΝΔ ζητάει τώρα καινούρια έγκριση, για να συνεχίσει με ακόμη περισσότερη ορμή το αντιλαϊκό της έργο.

Και, πράγματι, για αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι που πρέπει να “κοντύνει” σε αυτές τις κάλπες, να της κοπεί η φόρα.

Αυτό, όμως, σημαίνει να κοπεί η φόρα στην ίδια την πολιτική της και όχι να κόψουμε το ένα κεφάλι της Λερναίας Ύδρας και να βοηθήσουμε να φυτρώσει το άλλο.

Άρα, λοιπόν, δεν μπορεί αυτό να γίνει με την ψήφο στα υπόλοιπα κόμματα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των επιχειρηματικών συμφερόντων. Στα κόμματα, δηλαδή, που έχουν υπηρετήσει την ίδια ακριβώς πολιτική και όταν ήταν κυβέρνηση και όταν είναι αντιπολίτευση. Που έχουν ψηφίσει το ίδιο με τη ΝΔ στο 75% των ψηφοφοριών του ευρωκοινοβουλίου την τελευταία 5ετία, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη δήθεν “Νέα” Αριστερά, και στο 93%, όπως το ΠΑΣΟΚ.

Και μετά, αυτές οι οδηγίες που ψηφίζονται εκεί, έρχονται και γίνονται νόμοι στην ελληνική Βουλή, όπου τα ίδια κόμματα πάλι τους ψηφίζουν μαζί, είτε στο σύνολο, είτε στα περισσότερα άρθρα τους.

Δεν μπορεί να γίνει με ψήφο σε κόμματα, όπως του Βελόπουλου και της Κωνσταντοπούλου, που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι λαϊκίστικα σόου στη Βουλή, για να κρύψουν ότι και αυτοί συμφωνούν στα βασικά στοιχεία της ακολουθούμενης πολιτικής, αλλά και για να καλύψουν την ανυπαρξία τους από τις ζωντανές κοινωνικές διεργασίες, από τους αγώνες του λαού μας.

Αλλά και εκεί που μπορεί να καταψηφίζουν, η κριτική που κάνουν είναι κυριολεκτικά “βούτυρο” στο ψωμί της κυβέρνησης.

Τι είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης, για τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία;

Συμφωνεί λέει, αρκεί να έχουν χαμηλό αντίτιμο… Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια; Συμφωνεί πάλι, αρκεί να αναθεωρηθεί πρώτα το άρθρο 16…

Φαίνεται θα τους έχει μείνει συνήθεια εκεί στο ΠΑΣΟΚ να συμφωνούν τόσο πολύ με τη ΝΔ, από τότε που κάθονταν στα ίδια κυβερνητικά έδρανα στις κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά, μαζί με τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Βορίδη, τον κ. Γεωργιάδη και τα άλλα τα παιδιά…

Και αυτό λίγο μετά από τις εκλογές του 2009, όταν ο λαός έδωσε στο ΠΑΣΟΚ 44% για να διώξει τη “δεξιά”!!! Και εκείνο, αντί να τη διώξει, την επανέφερε από το παράθυρο για να υλοποιήσουν μαζί τα βάρβαρα μνημόνια…

Φανταστείτε πόσο πολύ θα τη διώξει τώρα με το 12 – 13% που διεκδικεί να πάρει…

Φίλες και φίλοι

Κανέναν λόγο δεν έχει ο λαός να χαραμίσει έτσι την ψήφο του. Και συγκεκριμένα ο λαός της Ανατολικής Αττικής μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμα όλης της υπόλοιπης Αττικής, που έχει αναδείξει το ΚΚΕ σε τρίτο κόμμα, με ποσοστά πολύ μεγαλύτερα από το πανελλαδικό, και έχει δει αυτή τη δύναμη να επιστρέφει στους αγώνες, τις διεκδικήσεις του λαού και της νεολαίας.

Το ξέρετε κι εσείς καλά, ότι μονάχα εκεί καταθέτει το ΚΚΕ τη δύναμη που του δίνει ο λαός.

Έχετε δει τους κομμουνιστές να παλεύουν ακούραστα στο πλάι σας, με όσες δυνάμεις διαθέτουν, κόντρα στις επιπτώσεις, πότε της κρίσης, και πότε της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που είναι εξίσου αντιλαϊκή γιατί γίνεται με μόνο σκοπό το κέρδος.

Και η περιοχή της Ανατολικής Αττικής εδώ, μπορούμε να πούμε πως είναι ο καθρέφτης αυτού του δρόμου ανάπτυξης.

Γιατί εδώ αποτυπώνεται η μεγάλη αντίφαση: Από τη μία πλευρά μια τεράστια ανάπτυξη τα προηγούμενα χρόνια, με τα λεγόμενα “μεγάλα έργα”, με επενδύσεις, με βιομηχανικές και τουριστικές ζώνες, με την οικιστική επέκταση που συμπαρέσυρε προς τα πάνω και τον πληθυσμό της περιοχής. Κι από την άλλη, υποδομές και υπηρεσίες που αφορούν την κάλυψη ζωτικών λαϊκών αναγκών, όχι απλά προηγούμενων δεκαετιών, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, ακόμα και σε χειρότερη κατάσταση από ό,τι ήταν τότε.

Με ολόκληρη την Ανατολική Αττική να παραμένει, ακόμη και σήμερα, χωρίς δημόσιο νοσοκομείο, κάτι που αναγκάζει τους ασθενείς της περιοχής, είτε να μετακινούνται στα νοσοκομεία του κέντρου, είτε να πληρώνουν από το υστέρημά τους στις ιδιωτικές δομές υγείας, που ξεφυτρώνουν και εδώ σαν τα μανιτάρια.

Με δημόσιες δομές υγείας να λειτουργούν οριακά και “στο κόκκινο”, με μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό.

Ο Δήμος Παλλήνης, μάλιστα, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, δεν έχει ούτε καν Κέντρο Υγείας και οι κάτοικοι αναγκάζονται για μια σειρά εξετάσεις και «έκτακτα περιστατικά» να πηγαίνουν στα Σπάτα.

Πόσο μάλλον που στις περιοχές της Παλλήνης και του Γέρακα λειτουργούν μια σειρά από μεγάλα εργοστάσια όλων των κλάδων. Εδώ βρίσκονται μεγάλοι χώροι δουλειάς, όπου δουλεύουν χιλιάδες εργάτες και σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος τα πιο κοντινά νοσοκομεία βρίσκονται πολλά χιλιόμετρα μακριά.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε πάρει μια σειρά από πρωτοβουλίες και ως Κόμμα, αλλά και στο εργατικό-λαϊκό κίνημα, ώστε να αναδείξουμε την ανάγκη Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν είναι, όμως, μόνο το θέμα της υγείας…

Οι σχολικές υποδομές στην περιοχή είναι, σε πολλές περιπτώσεις από απαρχαιωμένες μέχρι και επικίνδυνες, λόγω παλαιότητας ή λόγω έλλειψης χώρων, με σχολικά κτίρια να κρίνονται ακόμη κι ακατάλληλα, γιατί δεν ανταποκρίνονται στους σύγχρονους αντισεισμικούς κανονισμούς.

Ορισμένες σχολικές μονάδες αποτελούν κανονικές παγίδες, μιας και δεν έχουν ούτε δεύτερη έξοδο διαφυγής, ενώ σχεδόν το 30% των αιθουσών στον Δήμο Παλλήνης είναι κοντέινερ και υπάρχουν νηπιαγωγεία που στεγάζονται σε ισόγεια πολυκατοικιών.

Αυτή την τραγική κατάσταση, που μπορεί να τη συναντήσει κανείς σε ολόκληρη τη χώρα, η κυβέρνηση και η ΕΕ, θέλουν να την αποδεχτούμε ως δεδομένη, και να θεωρούμε βελτίωση τα περιβόητα ψηφιακά φροντιστήρια, που ανακοίνωσε με τυμπανοκρουσίες ο Πρωθυπουργός.

Ο κίνδυνος για νέα “Τέμπη” ελλοχεύει από παντού, λόγω της εγκληματικής πολιτικής της ΕΕ, που υλοποιεί η εκάστοτε κυβέρνηση και βάζει τα απαραίτητα έργα προστασίας της ζωής του λαού στη ζυγαριά του κόστους-οφέλους.

Οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της περιοχής, έχετε βιώσει τις καταστροφές από τις πυρκαγιές, με πρόσφατη αυτή στην Παλλήνη το καλοκαίρι του 2022, αλλά και τους αποκλεισμούς δρόμων από τη χιονόπτωση, με τον εγκλωβισμό χιλιάδων οδηγών στην πολυδιαφημισμένη και πανάκριβη Αττική Οδό.

Ενώ, τώρα, οι κάτοικοι, ακόμα και όσοι είναι ήδη πυρόπληκτοι, βρίσκονται αντιμέτωποι και με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, που μεταθέτει στη λεγόμενη “ατομική ευθύνη” την προστασία των σπιτιών και των περιουσιών τους, φορτώνοντάς τους με ένα επιπλέον χαράτσι.

Θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες για αντίστοιχα προβλήματα, όπως το ανήκουστο, ένας δήμος τόσο κοντά στο κέντρο της Αθήνας να μην έχει, στο μεγαλύτερο μέρος του, αποχέτευση, ή για την έλλειψη χώρων αθλητισμού και πολιτισμού. Το σημαντικό όμως, φίλες και φίλοι, είναι να συνειδητοποιηθεί, ότι όλα τα παραπάνω, δεν έχουν να κάνουν απλά με ανικανότητα των κυβερνώντων και των τοπικών αρχών ή με υπαρκτά φαινόμενα διαφθοράς και κατασπατάλησης πόρων.

Το πρόβλημα είναι πιο βαθύ.

Έχουν να κάνουν με τις αντιλαϊκές προτεραιότητες που θέτει η ΕΕ και οι κυβερνήσεις και τις οποίες ενστερνίζονται όλα τα υπόλοιπα κόμματα.

Στο περιβόητο Ταμείο Ανάκαμψης, αυτό το υπερμνημόνιο της ΕΕ, στο όνομα του οποίου πίνουν όλοι τους νερό, δεν χωράνε τέτοια έργα, που αφορούν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, γιατί συνήθως δεν είναι αυτά που αποφέρουν το επιθυμητό κέρδος στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Δεν έχετε, λοιπόν, τίποτα να περιμένετε, ούτε από τις υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη για διατήρηση των ρυθμών ανάπτυξης που θα μας φέρουν “πιο κοντά στην ΕΕ”, ούτε από μια αντιπολίτευση σαν αυτή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που τον καλούν να συμμορφωθεί με τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ, λες και δεν το κάνει πολύ ευχαρίστως και από μόνος του, λες και δεν είναι ακριβώς αυτό το πρόβλημα.

Μόνο στον δικό σας αγώνα, μπορείτε να βασιστείτε. Και σε αυτόν θα βρείτε σταθερό και αταλάντευτο σύμμαχο το ΚΚΕ.

Όσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ το βράδυ της 9ης Ιούνη, τόσο πιο δυνατοί θα είστε εσείς οι ίδιοι στις 10 Ιούνη, για να δώσουμε όλοι μαζί τις μάχες που έχουμε μπροστά μας.

Φίλες και φίλοι,

συντρόφισσες και σύντροφοι

Έχει κυλίσει πάρα πολύ νερό στο αυλάκι από τότε που όλα τα άλλα κόμματα της χώρας, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και οι εκάστοτε πρόγονοι του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς, παραμύθιαζαν τον λαό για τα αγαθά που θα απολαύσει, χάρη στην είσοδο της Ελλάδας, πρώτα στην ΕΟΚ, μετά στην ΕΕ και μετά στην ΟΝΕ, με την υιοθέτηση κοινού νομίσματος.

Άλλοτε έλεγαν ότι θα τρώμε με χρυσά κουτάλια, άλλοτε ότι θα εξασφαλιστούν χαμηλές τιμές προϊόντων, λόγω του ανταγωνισμού και της ενιαίας αγοράς, άλλοτε ότι θα κατοχυρωθεί η διαρκής ειρήνη στην Ευρώπη και πολλά ακόμα.

Πώς ακούγονται αλήθεια όλα αυτά σήμερα, μετά την εμπειρία όλων αυτών των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων που έχουν περάσει;

Των δικαιωμάτων που έχουν καταργηθεί; Των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας που έχουν απαξιωθεί; Των μνημονίων, των πολέμων, του ρόλου της ΕΕ στην πανδημία; Της ενεργειακής κρίσης, του κύματος του πληθωρισμού που βιώνουμε ακόμα;

Μάλλον σαν μαύρο χιούμορ…

Όμως, ήταν όλα συνειδητά, απροκάλυπτα ψέματα!

Γιατί η ΕΕ δεν ήταν ποτέ μια ένωση των ευρωπαϊκών λαών, με σκοπό την κοινή τους ευημερία. Ήταν μια ένωση των λόμπι, των μονοπωλίων, των μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων και για αυτό μια φυλακή των λαών!

Το ΚΚΕ, κόντρα στο ρεύμα, όπως κάνει πάντα, είπε από την πρώτη στιγμή την αλήθεια στον λαό. Όταν κάποιοι άλλοι λιβάνιζαν την ΕΕ ή καλούσαν σε αγώνα για τη «διόρθωσή» της.

Το πιο τραγικό είναι, ότι το ίδιο συνεχίζουν να κάνουν και σήμερα.

Ο κ. Μητσοτάκης, για παράδειγμα, παρουσιάζει την ΕΕ, που είναι ο εμπρηστής και στο θέμα της ακρίβειας, σαν τον πυροσβέστη.

Έστειλε και επιστολή στην κυρία Φον Ντερ Λάιεν, για να την ενημερώσει, λες και δεν το ήξερε, ότι οι πολυεθνικές τιμολογούν με διαφορετικό τρόπο τα ίδια προϊόντα σε διαφορετικές χώρες, προφανώς με σκοπό να αποκομίζουν το μέγιστο κέρδος, εις βάρος των καταναλωτών.

Και τώρα περιμένει μάλλον, μήπως η συγκεκριμένη κυρία μαλώσει τις πολυεθνικές και συμμορφωθούν…

Μα ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν;

Είναι δυνατόν η ΕΕ να στραφεί απέναντι στον ίδιο της τον εαυτό; Είναι δυνατόν να θέσει περιορισμούς στην απόλυτη ελευθερία των πολυεθνικών επιχειρήσεων να κινούνται, όπως τους αρέσει, μέσα στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά; Να ακυρώσει δηλαδή τον ίδιο της τον λόγο ύπαρξης;

Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, δεν χάνουν ευκαιρία να ξεπλένουν την ΕΕ της ακρίβειας, λέγοντας λίγο-πολύ ότι αυτή δεν ευθύνεται σε τίποτα, και το μόνο πρόβλημα που εντοπίζουν είναι, αν η Ελλάδα είναι πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ στον πληθωρισμό…

Για τον ίδιο τον μέσο όρο, που είναι από μόνος του εφιαλτικός, δεν βγάζουν άχνα.

Και πώς να βγάλουν, όταν συμφωνούν και είναι συνυπεύθυνοι για όλους τους παράγοντες που δημιουργούν το πρόβλημα της ακρίβειας.

Από τους παγωμένους μισθούς για να επιτυγχάνεται η ανταγωνιστικότητα, μέχρι τους υπέρογκους έμμεσους φόρους για να βγαίνουν τα πλεονάσματα και από τα χρηματιστήρια της ενέργειας, μέχρι τις κυρώσεις στην καπιταλιστική Ρωσία και τα τεράστια πακέτα για τους πολεμικούς εξοπλισμούς.

Με δυο λόγια, συμφωνούν όλοι τους με την ανάπτυξη με σκοπό το κέρδος, της οποίας φυσιολογικό σύμπτωμα και όχι παρέκκλιση, είναι η ακρίβεια, δηλαδή η αδυναμία της εργατικής τάξης να απολαύσει τα αγαθά που η ίδια παράγει.

Άλλωστε, την ώρα που τα νοικοκυριά δοκιμάζονται στο σούπερ μάρκετ, οι τράπεζες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι τροφίμων, σπάνε το ένα ρεκόρ κερδών πίσω από το άλλο.

Σήμερα, λοιπόν, τα ψέματα έχουν τελειώσει.

Το αληθινό πρόσωπο της ΕΕ έχει αποκαλυφθεί ξανά και ξανά.

Γι’ αυτό και υπάρχει ένα μεγάλο μέρος του λαού μας που εκφράζει απογοήτευση, δυσπιστία, προβληματισμό, ως και αντίθεση στην ΕΕ.

Αυτός ο κόσμος πρέπει να εκφραστεί στις 9 Ιούνη με τρόπο που δεν παρερμηνεύεται. Και αυτός είναι μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ. Στο μοναδικό κόμμα που παλεύει ενάντια στην ΕΕ από την αρχή της ίδρυσής της και θα συνεχίσει να το κάνει αταλάντευτα.

Θα αποκαλύπτει και θα αντιπαλεύει την αντιλαϊκή της πολιτική εκεί που διαμορφώνεται, στο ευρωκοινοβούλιο, και εκεί που ανατρέπεται, στους δρόμους του αγώνα.

Φίλες και φίλοι,

συντρόφισσες και σύντροφοι

Στις 9 Ιούνη ψηφίζουμε για όλα.

Ψηφίζουμε για την ακρίβεια. Ψηφίζουμε για τους μισθούς μας. Ψηφίζουμε για την υγεία και την παιδεία. Ψηφίζουμε γιατί θέλουμε να ζούμε σε πόλεις ανθρώπινες, με βάση τις δυνατότητες του 2024.

Ψηφίζουμε ενάντια στους δύο ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στους οποίους μας έχει μπλέξει η ΕΕ και η ελληνική κυβέρνηση, με τα υπόλοιπα κόμματα να της δίνουν άλλοθι.

Ψηφίζουμε για να σταματήσει η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από το κράτος – κατακτητή του Ισραήλ και για να αναγνωρίσει η χώρα μας το ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967.

Ψηφίζουμε για να γυρίσει η φρεγάτα Ύδρα από την Ερυθρά Θάλασσα, όπου την έχουν στείλει να στηρίζει το Ισραήλ και να προασπίζεται τα συμφέροντα των εφοπλιστών. Διαβάζουμε μάλιστα πως πύραυλος των Χούθι χτύπησε πολύ κοντά στην φρεγάτα Ύδρα, απόδειξη πόσο μεγάλοι είναι οι κίνδυνοι για το προσωπικό της.

Στο άκουσμα και μόνο της είδησης δεν μπορεί να υπάρχει άνθρωπος που να μην πει: Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα “Ύδρα”, και να μην τολμήσει η κυβέρνηση να στείλει και την φρεγάτα “Ψαρά”.

Ψηφίζουμε για να πάψουμε να χρεωνόμαστε μισό εκατομμύριο ευρώ τη μέρα, την ώρα που για τις ανάγκες μας μονίμως «δεν έχει».

Ψηφίζουμε για τα ψέματα που είπαν όλοι τους για την ΕΕ και για τις αλήθειες που είπε το ΚΚΕ.

Ψηφίζουμε για να στείλουμε στο ευρωκοινοβούλιο δοκιμασμένους αγωνιστές και όχι πρόθυμους υποστηρικτές της αντιλαϊκής πολιτικής, κλακαδόρους των συμφερόντων και των λομπι.

Ψηφίζουμε όπως αγωνιστήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, όπως κερδίσαμε ό,τι κερδίσαμε και για να είμαστε πιο δυνατοί να αγωνιστούμε από εδώ και πέρα.

Ψηφίζουμε όλοι και δεν αφήνουμε άλλους να αποφασίζουν για εμάς, γιατί η εμπειρία δείχνει ότι η απόφαση μάλλον δεν θα μας αρέσει…

Ακυρώνουμε τα σχέδια του συστήματος και των κομμάτων του να στείλουν στην αποχή όσους δεν μπορούν να πείσουν.

Ψηφίζουμε ΚΚΕ και στέλνουμε μήνυμα εναντίωσης στην κυβέρνηση, στην ΕΕ, στο σύστημα.

Στέλνουμε μήνυμα ελπίδας σε όλους τους λαούς της Ευρώπης. Γιατί την Ευρώπη των λαών, θα τη φτιάξουμε όλοι μαζί, με τα δικά μας χέρια.

Στις λίγες μέρες που έμειναν, δίνουμε τον καλύτερο εαυτό.

Μοιραζόμαστε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, για να μοιραστούμε τη μεγάλη χαρά και την ικανοποίηση το βράδυ των εκλογών, που το κόμμα μας θα είναι πολύ πιο δυνατό.

Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι, δίνουμε τη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή.

Προχωράμε μπροστά, θα τα καταφέρουμε!»