Με την επιστολική ψήφο βαθαίνει η Δημοκρατία
ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Με την επιστολική ψήφο βαθαίνει η Δημοκρατία

Η ενημερωτική εκδήλωση του Τομέα Αυτοδιοίκησης της Δ.Ε.Ε.Π Ανατολικής Αττικής για τη θεσμοθέτηση της επιστολικής ψήφου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαρτίου στους Θρακομακεδόνες, στο Δήμο Αχαρνών, θα μπορούσε να έχει έναν και μοναδικό τίτλο: «Διευρύνουμε τη Δημοκρατία μας».

Γ
ιατί τι άλλο από διεύρυνση και εμβάθυνση της δημοκρατίας αποτελεί αυτή η ιστορική αλλαγή που δίνει τη δυνατότητα ψήφου στους εκλογείς εντός και εκτός επικρατείας σε ευρωεκλογές και εθνικά δημοψηφίσματα.

Είναι σαφές ότι η επιστολική ψήφος αφορά κατά κύριο λόγο τον απόδημο ελληνισμό, αφορά την αναγνώριση της άσκησης του ύψιστου δημοκρατικού του δικαιώματος της συμμετοχής και της ψήφου και επιβεβαιώνει με τον πλέον έμπρακτο τρόπο τους στενότατους δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα με τον απόδημο ελληνισμό.

Αφορά ταυτόχρονα κάθε Έλληνα και Ελληνίδα του εσωτερικού, όπως ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ, εποχικά εργαζόμενους παρέχοντας τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος.

Είναι η κυβέρνησή μας που για πρώτη φορά αξιοποιεί όλα τα θεσμικά εργαλεία για την απρόσκοπτη συμμετοχή όλων στις εκλογές. Είναι η κυβέρνησή μας που δίνει φωνή στον απόδημο ελληνισμό. Είναι η κυβέρνησή μας που διευκολύνει τη συμμετοχή και την ανάληψη πολιτικής ευθύνης εκ μέρους των εκλογέων. Είναι η κυβέρνησή μας που υλοποιεί ένα πάγιο, ένα δίκαιο, ένα πάνδημο, ένα ιστορικό αίτημα δημοκρατικής συμμετοχής και ενεργοποίησης.

Η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, αποδέχτηκε την πρόσκληση της Δ.Ε.Ε.Π Ανατολικής Αττικής και απάντησε σε όλα τα καίρια ερωτήματα του κοινού, υπογράφει αυτήν την ιστορική αλλαγή και η οποία δεν θεσμοθέτησε απλώς την επιστολική ψήφο ως μια ώριμη δυνατότητα, αλλά την καθιερώνει ως μια ιστορικά και πολιτικά επιβεβλημένη αναγκαιότητα.

Γιατί στη Νέα Δημοκρατία αντιλαμβάνονται τη Δημοκρατία, ως ένα κεκτημένο πολιτικό αγαθό που χρειάζεται περιφρούρηση και διεύρυνση, που χρειάζεται οριζόντια διεύρυνση για να χωρά όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής & πρώην Αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Βίκυ Καβαλλάρη, η οποία εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, ο Πρόεδρος του ΔΣ Θέμης Οικονόμου, οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Δαμάσκος, Χρύσανθος Κόνταρης, Δημήτρης Κωφός, Μαρία Μπούκη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ιωάννης Δημητρακόπουλος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Θρακομακεδόνων Γιώργος Κωτσιανάς και η Κοινοτική Σύμβουλος Ολυμπία Καγιάφα, η Αντιδήμαρχος Χριστίνα Ροϊνά η οποία εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Κρωπίας Δημήτρη Κιούση, ο πολιτευτής της ΝΔ Τάσος Αγγέλικας και Μέλος του ΔΣ της Δ.Ε.Ε.Π, η εν δυνάμει υποψήφια ευρωβουλευτής Εύη Χριστοφιλοπούλου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Παρόντες Μέλη του ΔΣ και της Διεύρυνσης της Δ.Ε.Ε.Π και των ΔΗΜ.Τ.Ο, οι Πρόεδροι ΔΗΜ.Τ.Ο Αχαρνών-Θρακομακεδόνων Πέτρος Μαρίνης, Διονύσου Λία Λαγού, Κορωπίου Ρένα Καρβεντούζη, Παιανίας-Γλυκών Νερών Παντελής Χριστοφορίδης και ο Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Ανατολικής Αττικής Μιχάλης Σαλίβερος. Κοντά μας η Νάνσυ Δάβαλου, Οργανωτική Γραμματέας Εργαζομένων στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα Νέας Δημοκρατίας.

Η πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π Ανατολικής Αττικής κα Βανίτα Σωφρόνη έδωσε ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Τομεάρχη Αυτοδιοίκησης Στέλιο Γεραμάνη και τους Αναπληρωτές Τομεάρχες Νίκο Νανούρη και Λία Λαγού για την άψογη συνεργασία, όπως και στην Αντιπρόεδρο και Υπεύθυνη Επικοινωνίας Μαρία Λάππα για τον εξαιρετικό συντονισμό, στον Γραμματέα μας Θανάση Λάμπρου για την αμέριστη βοήθεια του, αλλά και στις ακούραστες κυρίες Γεωργία Κουάκη, Τομεάρχη Προγραμματισμού και Εξωστρέφειας και Έφη Τόκα, Αναπληρώτρια Τομεάρχη και Γραμματέα της ΔΗΜ.Τ.Ο Αχαρνών-Θρακομακεδόνων για την σημαντική βοήθεια τους.

Τώρα πια μπορούμε όλες και όλοι να συν διαμορφώσουμε το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας!

Η ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

Συνεχίζουμε ενωμένοι για μία Ελλάδα που θέλει να βαδίζει με σταθερό βηματισμό μπροστά, για μία Ανατολική Αττική που μπορεί να έχει το βλέμμα της ψηλά!