«Κάποιος να αναλάβει την ευθύνη για τη διαχείριση των φυσικών καταστροφών»
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ:

«Κάποιος να αναλάβει την ευθύνη για τη διαχείριση των φυσικών καταστροφών»

«Έχουμε ένα πρόβλημα ως λαός. Χάσαμε το φιλότιμο, την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη και τη βοήθειά μας προς τον συνάνθρωπο», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, -αναφερόμενος στον τραγικό θάνατο 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά, ο οποίος επιχείρησε να επιβιβαστεί σε επιβατηγό πλοίο αλλά απωθήθηκε από μέλη του πληρώματος και έπεσε στην θάλασσα- σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

A
ναφερόμενος στις φονικές πλημμύρες στο Βόλο και στο Πήλιο και τις ανυπολόγιστε ζημιές, ο Κυριάκος Βελόπουλος, είπε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που πλήττεται η χώρα από έντονα καιρικά φαινόμενα, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να υπάρχει έγκαιρη πρόληψη με αντιπλημμυρικά έργα. Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για ανικανότητα και ζήτησε την παραίτησή του καθώς, όπως είπε, αφού δεν παραιτούνται υπουργοί και υφυπουργοί του, πρέπει κάποιος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κληθείς να σχολιάσει το θέμα των νέων ταυτοτήτων, υποστήριξε ότι πρόκειται για «πολιτικό, οικονομικό και θρησκευτικό» θέμα, τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί να λάβει «τη νέα ταυτότητα λόγω της Ορθοδοξίας». Ο Κυριάκος Βελόπουλος, σημείωσε ότι υπάρχει απόφαση του ΣτΕ ότι οι ταυτότητες δεν πρέπει να περιλαμβάνουν προσωπικά δεδομένα ενώ έκανε λόγο για ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο καθώς η κυβέρνηση, όπως είπε, κάνει απευθείας ανάθεση 800 εκατ. ευρώ, για την έκδοσή τους.