Εκδήλωση με τίτλο “Λιμένες της Αν. Αττικής & Ανάπτυξη”
ΔΕΕΠ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Εκδήλωση με τίτλο “Λιμένες της Αν. Αττικής & Ανάπτυξη”

Θεματική εκδήλωση οργάνωσε την Τετάρτη στο Δημαρχείο Κορωπίου η Δ.Ε.Ε.Π Ανατολικής Αττικής με θέμα τον αναπτυξιακό ρόλο των λιμένων στις τοπικές κοινωνίες.

H
επιλογή εκ μέρους της Δ.Ε.Ε.Π να πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση με τη συγκεκριμένη θεματολογία αποδεικνύει ότι για μας, για το κόμμα μας έχει ιδιαιτέρως υψηλή σημασία η ανάπτυξη. Η ανάπτυξη όμως όχι ως προσφιλές σύνθημα, ως πουκάμισο αδειανό, αλλά ως στρατηγική επιλογή με συγκεκριμένο περιεχόμενο, σε σαφές χρονοδιάγραμμα  και με συγκεκριμένα και μετρήσιμα αποτελέσματα. Και για την Ανατολική Αττική δε θα μπορούσε να γίνει μια συζήτηση με αναπτυξιακό ζητούμενο και πρόσημο, δίχως να λαμβάνουμε υπόψη τα μέγιστα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα που είναι οι λιμένες, ως υπεραξίες για την εθνική και την περιφερειακή οικονομία αλλά και για την τοπική ανάπτυξη.
Ομιλητές ήταν ο Γιάννης Πλακιωτάκης, Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, ο Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, Γεν. Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων, η Δέσποινα Γκικάκη, πρώην Διευθύνουσα Σύμβουλος Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας και ο Γιώργος Βακόνδιος, Διευθύνων Σύμβουλος Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου, οι οποίοι καθήλωσαν και διαφώτισαν με τις ομιλίες τους.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης, ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής Γιώργος Βλάχος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, ο οποίος εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, Θανάσης Αυγερινός, ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Κώστας Αλαγιάννης, ο Γενικός Συντονιστής κομματικών οργανώσεων Ανατολικής Αττικής Λεωνίδας Πιλιλίτσης, ο Τομεάρχης Βόρειας Αττικής Μανώλης Βελονάκης, ο περιφερειακός Συντονιστής Ανατολικής Αττικής της Γραμματείας Περιφερειακών Τομέων Νέας Δημοκρατίας Παναγιώτης Σερμπενιάδης και ο Μάκης Κατσιπάνος από την ίδια Γραμματεία, η Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο Κορωπίου Ρένα Καρβεντούζη, ο Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο Λαυρεωτικής Γιάννης Φραδέλλος, ο Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο Παιανίας-Γλυκών Νερών Παντελής Χριστοφορίδης, ο Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Ανατολικής Αττικής Μιχάλης Σαλίβερος, η Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Παιανίας Κωσταντίνα Σανιδά, κομματικά και αυτοδιοικητικά στελέχη και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, όπως και μέλη του κόμματος μας. Τον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα εκπροσώπησε η Χριστίνα Ροινά.
Επίσης μας τίμησαν ο Κεντρικός Λιμενάρχης Λαυρίου Γιώργος Ζούμπος, ο Διευθύνων Σύμβουλος Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας Απόστολος Καμαρινάκης, η Λιμενάρχης Πόρτο Ράφτη Παναγιώτα Παπαγιάννη, ο Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Πόρτο Ράφτη Βαγγέλης Δημητρίου, ο Αντιπρόεδρος του Επιχειρησιακού Τομέα της Celestyal Cruises και Πρόεδρος στην Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) Γιώργος Κουμπενάς,, ο Υποναύαρχος ΕΑ και επικεφαλής της MS/HELLAS Βασίλης Πολίτης και άλλα στελέχη από τον χώρο της ναυτιλίας.