Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου, κ. Γιώργος Χριστόπουλος  εγκαινίασε τις νέες αίθουσες του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Νταού Πεντέλης. Το έργο ανακατασκευής και ανακαίνισης του ΕΕΕΕΚ Νταού Πεντέλης έγινε με την ευγενική χορηγία του κ. Θανάση Μαρτίνου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος, οι αντιδήμαρχοι Ραφήνας Πικερμίου κ.κ. Χρήστου, Παπαδοπούλου, Κάρλος, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Μέριμνας και Προσχολικής Αγωγής "Φίλιππος Καβουνίδης", κ. Ξηρόκωστας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μπαρούτας, ο διευθυντής Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Λολίτσας, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Καπέλας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας, κ. Ορκόπουλος, η διευθύντρια Αστυνομίας Ε' Υποδιεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής, κα Γκούβα, ο Διοικητής του τμήματος Ασφαλείας, κ. Χρυσανθόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΑΑΠ Ραφήνας Πικερμίου, κ. Κανάβας, οι γονείς και οι μαθητές του σχολείου.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο χορηγός του έργου, κ. Μαρτίνος, ο οποίος τιμήθηκε από τον διευθυντή του ΕΕΕΕΚ Ναού Πεντέλης, κ. Κουφογιαννάκη, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Ο δήμαρχος στην ομιλία τόνισε: "Η παράδοση αυτού του σχολείου, αποτελεί μια δικαίωση της προσπάθειας που κάναμε ως Δημοτική Αρχή μαζί με την αντιδήμαρχο Παιδείας, κα Χρήστου, τον διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς τους σχολείου. Κι αποτελεί δικαίωση γιατί πρώτα από όλα εξασφαλίσαμε τη σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την παράδοση των νέων αιθουσών και στη συνέχεια τη μεγάλη δωρεά του ευεργέτη της πόλης μας κου Μαρτίνου. Γι’ αυτό και θέλω στο σημείο αυτό να τον ευχαριστήσω από καρδιάς γιατί ανέλαβε εξολοκλήρου το σχεδιασμό, την ανακατασκευή και το κόστος για την ολοκλήρωση του έργου. Για μένα προσωπικά ως δήμαρχο, ο χώρος της Εκπαίδευσης αποτελεί κεντρική προτεραιότητα, επειδή θεωρώ ότι  η επένδυση στη γνώση και τη νέα γενιά, αποτελεί μονόδρομο για να βγει η χώρα μας από τα σημερινά αδιέξοδα.

Η ολοκλήρωση του σχολείου αυτού είναι μια από τις πολλές παρεμβάσεις που ως Δημοτική Αρχή έχουμε κάνει σε όλα τα σχολεία της πόλης. Σας διαβεβαιώνω ότι θα  κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε ότι στην πόλη μας θα λειτουργούν δημόσια σχολεία απαλλαγμένα από όλα όσα βαραίνουν το έργο των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Σχολεία που θα εξασφαλίζουν τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας, θα παρέχουν γνώσεις και εφόδια  ώστε κάθε παιδί να μπορεί να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά του".

Παράλληλα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία που γιορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου, ο δήμαρχος επεσήμανε: "Το μήνυμα της σημερινής ημέρας, είναι ο σεβασμός στη διαφορετικότητα του καθένα από εμάς, την ίση συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι και το θεμελιώδες δικαίωμα στις ίσες ευκαιρίες, την ισοτιμία και ισονομία. Δεν είναι όλα τα παιδιά ίδια, αλλά είναι όλα ίσα. Και ίσες ευκαιρίες πρέπει να έχουν και στην εκπαίδευση. Ελπίζουμε ότι με το νέο σχολείο, δώσαμε και εμείς με τη σειρά μας μία ευκαιρία για καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης στα παιδιά μας".

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Νταού Πεντέλης βρίσκεται στην πόλη της Ραφήνας και στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του πρώην Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, μαζί με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο.

Στο Εργαστήρι φοιτούν 40 παιδιά, ηλικίας 14 έως 25 χρονών με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού και νοητική υστέρηση.

Οι μαθητές έρχονται από όλη την Αττική και σκοπός του σχολείου είναι να αξιοποιήσει τις δυνατότητες των παιδιών αυτών, να τους δώσει ερεθίσματα  μέσα από βιωματική μάθηση και να τα κοινωνικοποιήσει  μέσα από διάφορες δραστηριότητες και προγράμματα.