Η Πεταλούδα, Σύλλογος Σκελετικής Υγείας σε συνεργασία με τον Δήμο Μαραθώνος σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στην εκδήλωση για τη Σκελετική Υγεία & στην ενημερωτική ομιλία που διοργανώνουν τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 10:00 π.μ. με θέμα: "Οστεοπόρωση, η σιωπηλή επιδημία", στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, (Λ. Μαραθώνος & 25ης Μαρτίου, Μαραθώνας).

Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κόσμου από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη, τη διατροφή και πολλά άλλα. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δύο κύρια μέρη: την πραγματοποίηση δωρεάν μετρήσεων οστικής πυκνότητας και τη διεξαγωγή ενημερωτικών ομιλιών από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Οι εξετάσεις για οστεοπόρωση, θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, ώρες 10:30-14:30 αμέσως μετά την ενημερωτική ομιλία στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου (Λ. Μαραθώνος & 25ης Μαρτίου, Μαραθώνας) και οι διαγνώσεις θα πραγματοποιούνται από τον επιβλέποντα ιατρό-ορθοπαιδικό κ. Ανέστη Πιοτόπουλο. Οι μετρήσεις οστικής πυκνότητας θα πραγματοποιούνται μόνο κατόπιν δήλωσης συμμετοχής. Η είσοδος για τις ομιλίες είναι ελεύθερη για όλους.

Η πρόσκληση στην εκδήλωση αφορά άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις. Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση πρεσβεύει πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης και συμβουλεύει τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους να παρακολουθούν θέματα υγείας ακόμη κι αν δεν τους αφορούν άμεσα.