Με τη συμμετοχή δεκάδων κατοίκων πραγματοποιήθηκε η Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα "Φλεβική Θρόμβωση:  Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε", που διοργάνωσε ο δήμος Παλλήνης σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, στο δημαρχείο Παλλήνης.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο δήμαρχος Παλλήνης κ. Αθανάσιος Ζούτσος ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και τους συντελεστές της εκδήλωσης, τονίζοντας τη σημασία της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης, ώστε το κοινό να είναι σε θέση να προφυλαχθεί ή να αναζητήσει άμεσα την κατάλληλη ιατρική βοήθεια σε περίπτωση εμφάνισης κάποιου νοσήματος.

Την ενημερωτική ομιλία πραγματοποίησε ο κ. Δημήτριος Χριστοδουλάκης, Αγγειοχειρουργός, ο οποίος ανέπτυξε τον ορισμό, τα αίτια και την κλινική εικόνα της φλεβικής θρόμβωσης. Μερικοί από τους παράγοντες κινδύνου είναι η παρατεταμένη ακινητοποίηση, τα κατάγματα ή άλλοι τραυματισμοί, οι χειρουργικές επεμβάσεις, η χορήγηση γενικής αναισθησίας, η ηλικία, η παχυσαρκία, η προϋπάρχουσα φλεβική ανεπάρκεια, η κύηση & λοχεία κ.ά.

Ο κ. Χριστοδουλάκης εστίασε επίσης στους τρόπους διάγνωσης και τις επιπλοκές της νόσου, όπως η πνευμονική εμβολή, μια σοβαρή και πιθανά θανατηφόρα επιπλοκή, και το μεταθρομβωτικό σύνδρομο, καθώς και στους τρόπους προφύλαξης από αυτές.

Τέλος, παρουσίασε τους τρόπους θεραπείας η οποία στοχεύει στην παρεμπόδιση της πνευμονικής εμβολής και την ελάττωση της σοβαρότητας μεταθρομβωτικού συνδρόμου.

Την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία ακολούθησε συζήτηση ανάμεσα στο κοινό και τον ομιλητή, με ερωτήσεις σχετικά με τους τρόπους πρόληψης της νόσου, τη σοβαρότητα και τις επιπλοκές της και τα νεότερα δεδομένα ως προς την αντιμετώπισή της.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της LEO Pharma Ελλάς και τη συνεργασία της εξειδικευμένης εταιρείας NewEventGeneration.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι: Πόπη Ζινέλη, Ιωάννης Δημόπουλος και Δημήτρης Καρράς.