Το 1,47 εκατ. επιβάτες έφτασε η κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας "Ελευθέριος Βενιζέλος" τον Απρίλιο καταγράφοντας ένα ακόμα ιστορικό ρεκόρ για το συγκεκριμένο μήνα, ενώ στο πρώτο τετράμηνο του έτους ο αριθμός των επιβατών που διακινήθηκαν άγγιξε σχεδόν τους 5 εκατομμύρια επιβάτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΑΑ, η επιβατική κίνηση τον περασμένο μήνα σημείωσε αύξηση 1,2% σε σχέση με τα αντίστοιχα επίπεδα του 2015, παρά την πραγματοποίηση της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 7 Απριλίου αλλά και τη σύγκριση με την ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση του Απριλίου 2015 λόγω της σύμπτωσης ορθόδοξου και καθολικού Πάσχα.

Συγκεκριμένα η εγχώρια επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 4,3% καταρρίπτοντας το αντίστοιχο ρεκόρ του Απριλίου 2015, ενώ οι διεθνείς επιβάτες παρουσίασαν οριακή κάμψη κατά 0,5%. Οι Έλληνες ταξιδιώτες, με άνοδο της τάξης του 5,7%, συνέχισαν τη θετική πορεία τους αλλά σε χαμηλότερους ρυθμούς σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, ενώ οι ξένοι επισκέπτες εμφανίστηκαν ελαφρά μειωμένοι σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά επίπεδα (-1,8%), κυρίως λόγω της αυξημένης κίνησης του Καθολικού Πάσχα τον Απρίλιο 2015.

Συνολικά, το πρώτο τετράμηνο του έτους έκλεισε με την επιβατική κίνηση του αεροδρομίου να φτάνει σε επίπεδα ρεκόρ με 4,92 εκατ., που αντιστοιχούν σε άνοδο 11%. Τόσο η εγχώρια όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση πέτυχαν ιστορικά ρεκόρ για το πρώτο τετράμηνο, με 1,92 και 3 εκατ. αντίστοιχα. Οι Έλληνες και οι ξένοι ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική άνοδο, της τάξης του 12% και 10% αντίστοιχα.

Ο αριθμός των πτήσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια του πρώτου τετραμήνου του έτους πλησίασε τις 50 χιλιάδες (49.393), καταγράφοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 7,2%. Oι πτήσεις εσωτερικού αυξήθηκαν κατά 8,3%, ενώ οι διεθνείς πτήσεις παρουσίασαν άνοδο, στο επίπεδο του 6,4%.