"Όχι" στη μείωση των προστίμων νομιμοποίησης αυθαιρέτων, με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες, είπε το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκε έπειτα από γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, το οποίο έκρινε ότι πρέπει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται ως βάση για τον υπολογισμό των προστίμων οι αντικειμενικές αξίες και οι τιμές ζώνης που ίσχυαν στις 28 Ιουλίου 2011, ημερομηνία που έχει τεθεί ως "κόκκινη γραμμή" για την ένταξη ενός αυθαιρέτου στη ρύθμιση.

Read more ...

Η επιτυχημένη πορεία λειτουργίας του ΚΔΜΒ2 EuroLearning στην Ανάβυσσο δικαιώνει την προσωπική επιλογή και επιμονή του δημάρχου Σαρωνικού κ. Γιώργου Σωφρόνη να συσταθεί και να λειτουργήσει το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης για κατάρτιση ανέργων και βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών των υφιστάμενων επιχειρήσεων.

Read more ...

Το 1,47 εκατ. επιβάτες έφτασε η κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας "Ελευθέριος Βενιζέλος" τον Απρίλιο καταγράφοντας ένα ακόμα ιστορικό ρεκόρ για το συγκεκριμένο μήνα, ενώ στο πρώτο τετράμηνο του έτους ο αριθμός των επιβατών που διακινήθηκαν άγγιξε σχεδόν τους 5 εκατομμύρια επιβάτες.

Read more ...

Στη Βουλή κατατίθεται την επόμενη εβδομάδα το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο στο οποίο θα περιλαμβάνονται οι διατάξεις για την εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων, την υποχρεωτική χρήση πλαστικού χρήματος στις συναλλαγές των φορολογουμένων και οι νέες αντικειμενικές αξίες που θα εφαρμοσθούν αναδρομικά από το 2015 και οι οποίες θα λήξουν στο τέλος του 2016.

Read more ...

Σε "ναυάγιο" έχει οδηγηθεί η υπόθεση της ανάπτυξης συγκοινωνιών με υδροπλάνα στην Ελλάδα. Δύο χρόνια με την ψήφιση του νόμου για τις στρατηγικές επενδύσεις, με τον οποίο θεσμοθετήθηκε το νομικό πλαίσιο για την αδειοδότηση και λειτουργία υδατοδρομίων, μόλις ένα υδατοδρόμιο, αυτό της Κέρκυρας, έχει λάβει άδεια λειτουργίας, ενώ οι υπόλοιπες 15 αιτήσεις έχουν πνιγεί στη "θάλασσα" της γραφειοκρατίας.

Read more ...

Ευνοϊκότεροι καθίστανται οι όροι για τις μεταβιβάσεις ακινήτων από φορολογούμενους με χρέη στο Δημόσιο με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Ειδικότερα ο φορολογούμενος με οφειλές στο Δημόσιο θα υφίσταται λιγότερη παρακράτηση φόρου -από 20% έως και 50%- σε περίπτωση που ζητήσει έκδοση φορολογικής ενημερότητας για να μεταβιβάσει ακίνητο.

Read more ...

  •  Start 
  •  Prev 
  •  1  2  3  4  5  6  7 
  •  Next 
  •  End 

Page 1 of 7