Πρωτοφανές μένος επέδειξαν για άλλη μια φορά άγνωστοι τις ημέρες που τα σχολεία της πόλης ήταν κλειστά, λόγω των εορτών του Πάσχα, προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές, φθορές και καταστροφές, αλλά και κλέβοντας ηλεκτρονικό εξοπλισμό, εξουδετερώνοντας ακόμα και τα συστήματα ασφαλείας των σχολικών συγκροτημάτων.

Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Παλλήνης, προχώρησε αμέσως στην καταγραφή των ζημιών προκειμένου να αποκατασταθούν, ενώ του θέματος έχει επιληφθεί και η Ελληνική Αστυνομία.

Οι δολιοφθορείς "χτύπησαν":

n Στο 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης (Παλλήνη). Οι άγνωστοι αναρριχήθηκαν στην ταράτσα του ισογείου και αφού πρώτα επιδόθηκαν σε γκράφιτι στους τοίχους του πρώτου ορόφου, στη συνέχεια έσπασαν τα τζάμια του κλιμακοστασίου.

n Στο 2ο Γυμνάσιο Παλλήνης (Κάντζα). Οι άγνωστοι αφού αναρριχήθηκαν στον 1ο όροφο, παραβίασαν τα παράθυρα και μπαίνοντας στον εσωτερικό χώρο, αφαίρεσαν από το αίθουσα του χημείου, αλλά και από τρεις σχολικές αίθουσες, τέσσερις προτζέκτορες,.

n Στο 1ο Λύκειο Παλλήνης (Παλλήνη).Οι άγνωστοι έσπασαν τζάμια παραπλεύρως της κεντρικής εισόδου του σχολικού συγκροτήματος, ενώ κατάφεραν την καταστροφή δύο ακόμα στον πρώτο όροφο (πάνω από την είσοδο).

Με αφορμή τα παραπάνω γεγονότα ο δήμος Παλλήνης απευθύνει έκκληση προκειμένου ο καθένας μας και όλοι μαζί, να γίνουμε φύλακες της περιουσίας που ανήκει στους δημότες και δη στα παιδιά, τόσο για τη διαφύλαξη της ασφάλειας των παιδιών μας, όσο και για την πραγματική οικονομική ζημία, που ο δήμος και η κοινωνία καλείται να αποκαταστήσει κάθε φορά.

Να σημειωθεί ότι η κατασκευή και η συντήρηση των σχολικών μονάδων, στοίχισαν χιλιάδες ευρώ από τις τσέπες των φορολογουμένων.

Ο σεβασμός στη δημόσια περιουσία, υποδηλώνει σεβασμό σε μας τους ίδιους.

Παρακαλούνται, τόσο οι κάτοικοι της περιοχής, όσο και οι τυχόν διερχόμενοι περιμετρικά των σχολικών μονάδων, να επικοινωνούν με την Ελληνική Αστυνομία σε περίπτωση που αντιληφθούν ύποπτες κινήσεις κατά τις ώρες που τα σχολεία δεν λειτουργούν.

Τηλ. επικοινωνίας με τα Αστυνομικά Τμήματα:

Γέρακα, Θες/νίκης & Βοιωτίας,

210 6615900

Παλλήνης, Αθ. Διάκου & Ανδρούτσου,

210 6664810