Στην 8η δράση διανομής προϊόντων "Χωρίς Μεσάζοντες" συμμετέχουν παραγωγοί από γειτονικές περιοχές, αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Η ποιότητα των προϊόντων που διατίθενται διασφαλίζεται με τη συνοδεία των απαραίτητων πιστοποιητικών παραγωγής, συσκευασίας και προέλευσης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ενώ στους καταναλωτές δίδεται απόδειξη ταμειακής μηχανής. Μετά τη λήξη της δράσης, είναι προσυμφωνημένο ότι μέρος των προσφερόμενων προϊόντων θα διατεθεί από τους παραγωγούς στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Διονύσου.

Ακολουθεί αναλυτική περιγραφή των ειδών που θα διατεθούν:

- Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που παράγεται από τον κύριο Κωνσταντίνο Αναστασόπουλο, προέρχεται από την Ορεινή Μεσσηνία από ελιές Κορωνέικης Ποικιλίας. Η καλλιέργεια των ελαιόδεντρων και η συλλογή των ελαιόκαρπων γίνονται στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης διαχείρισης και είναι σύμφωνο με τα πρότυπα AGRO 2-1 και 2-2. Η διαδικασία τυποποίησης του ελαιολάδου συμμορφώνεται στις απαιτήσεις του ISO 22000 : 2005.

- Τα τυροκομικά προϊόντα παράγονται και συσκευάζονται από την εταιρεία "Ο Κίτσος" Χ. Βλαχογιάννης και ΣΙΑ Ο.Ε. στο Διάβα Καλαμπάκας. Διαθέτουν όλα τα πιστοποιητικά παραγωγής και συνοδεύονται από όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά (δελτία αποστολής, ISO - GLOBAL GAP, HACCP).

- Τα αλλαντικά παράγονται από την Ελληνική Αλλαντοποιία "Παρθενών". Η υγιεινή των προϊόντων της εταιρείας παραγωγής αλλαντικών εξασφαλίζεται μέσω της εφαρμογής του συστήματος HACCP.

- Τα όσπρια διατίθενται από τον παραγωγό Χαράλαμπο Κοντογιάννη και παράγονται στον Άγιο Κωνσταντίνο Φαρσάλων καθώς και από τον παραγωγό Χατζόγλου Βασίλη και παράγονται στη Χρυσούπολη Καβάλας. Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω προϊόντα είναι φετινής σοδειάς - συλλογής. Συνοδεύονται από πιστοποιητικό ολοκληρωμένης διαχείρισης AGRO 2.1, AGRO 2.2.

- Το ρύζι καλλιεργείται και παράγεται στην περιοχή Ανθήλη Λαμίας από την παραγωγό Χόντου - Βλάχου Χρυσούλα. Η αποφλοίωσή του ρυζιού γίνεται μέσα στο δεκαήμερο που προηγείται της δράσης.

- Οι ελιές, το τουρσί, η σάλτσα ντομάτας, οι κομπόστες, τα παξιμάδια, η τσικουδιά και το ρακόμελο διατίθενται από τον παραγωγό Ψύλλο Εμμανουήλ στο Ηράκλειο Κρήτης.

- Οι πατάτες, τα κρεμμύδια, το ξύδι, το κρασί διατίθενται από παραγωγούς οι οποίοι προέρχονται από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καπανδριτίου.

- Το αλεύρι προέρχεται από τους Μύλους Ωρωπού και είναι από ελληνικά σιτηρά πιστοποιημένων καλλιεργειών, χωρίς συντηρητικά.

- Τα ζυμαρικά είναι χειροποίητα, παραγωγής του εργαστηρίου Παραδοσιακών Προϊόντων "Γης Δώρα", με αγνά υλικά, χωρίς συντηρητικά και χρώμα.

- Ο χαλβάς, τα κουλουράκια και το ταχίνι παράγονται από την παραδοσιακή χαλβαδοποιία Μαραθώνος "Χατζηγαβριήλ". Είναι χειροποίητα από άριστης ποιότητας πρώτες ύλες.

- Οι μαρμελάδες, τα γλυκά κουταλιού, τα κάστανα, τα καρύδια, η καρυδόψιχα και η αμυγδαλόψιχα προέρχονται από την Καρίτσα Ευρυτανίας από τον παραγωγό Αποστολόπουλο Θανάση.

- Το μέλι είναι θυμαρίσιο με προέλευση από το Ηράκλειο Κρήτης και τον παραγωγό Τσακαλάκη Στέλιο. Το μέλι δίδεται σε μεταλλική συσκευασία. Είναι εξαιρετικής ποιότητας και συνοδεύεται από τις απαραίτητες αναλύσεις από διαπιστευμένο εργαστήριο.

- Η ρίγανη και το μίγμα βοτάνων προέρχονται από το Ηράκλειο Κρήτης και τον παραγωγό Τσακαλάκη Στέλιο.

- Τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, τα μανταρίνια και η σταφίδα προέρχονται από την Κόρινθο και τις "Φρουτογεύσεις της Κορινθιακής Γης". Συνοδεύονται από τα αντίστοιχα δικαιολογητικά: δελτία αποστολής, ISO - GLOBAL GAP.

- Τα βιολογικά απορρυπαντικά διατίθενται από το Χημικό Μηχανικό Σπανό Ανέστη. Παρασκευάζονται σε οικογενειακό εργαστήριο ειδικά για τους σκοπούς των δράσεων "Χωρίς Μεσάζοντες".

- Ο καφές και το ρόφημα σοκολάτας παρασκευάζονται στην Ελλάδα από την εταιρεία "ΑΦΟΙ ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΙ Ο..Ε." και διαθέτουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

- Τα μανιτάρια καλλιεργούνται στην Κύμη Εύβοιας ακολουθώντας τη φυσική διαδικασία και όχι τη βιομηχανοποιημένη παραγωγή, διαθέτουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά παραγωγής.

- Οι καραμελωμένοι ξηροί καρποί είναι χειροποίητοι και παρασκευάζονται στο Ίλιον.