Για μία ακόμα χρονιά, ο δήμος Παλλήνης, στηρίζοντας του δημότες που πλήττονται από την οικονομική κρίση και αντιμετωπίζουν οξύτατα οικονομικά προβλήματα, προχώρησε στη διανομή των "Χριστουγεννιάτικων δεμάτων" στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, για να μη λείψει τίποτα από το Χριστουγεννιάτικο και το Πρωτοχρονιάτικο Τραπέζι.

Ο δήμος Παλλήνης στέκεται αρωγός σε περισσότερα από 1.200 μέλη, 380 οικογενειών. Η διανομή τροφίμων έγινε στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, επί της οδού Μιαούλη 28 στο Γέρακα τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου και την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι οι δικαιούχοι του προγράμματος.

Ο στόχος να διανεμηθούν τα τρόφιμα πριν από τα Χριστούγεννα, επετεύχθη, ανακουφίζοντας και προσφέροντας μια νότα αισιοδοξίας στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του δήμου, τούτες τις γιορτινές ημέρες.

Ο δήμαρχος Παλλήνης κ. Αθανάσιος Ζούτσος, παρευρέθει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και τις δύο ημέρες της διανομής των δεμάτων, αντάλλαξε ευχές και συνομίλησε με τους δικαιούχους, ενώ ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές των Κοινωνικών Δομών, αλλά και του Κοινωνικού Παντοπωλείου δήμου Παλλήνης, για την ανιδιοτελή προσφορά τους.

Η κατανομή και διανομή των προϊόντων έγινε με τη συνδρομή των εργαζομένων που προσελήφθησαν στον δήμο Παλλήνης, μέσω του προγράμματος ΔΡΑΣΕ Αλληλέγγυα, αλλά και την αυταπάρνηση των εθελοντών.

Πρωτόγνωρη ήταν η κινητοποίηση ιδιωτών, φορέων του τόπου , Αθλητικών Σωματείων, Πολιτιστικών Συλλόγων, των Εργαζομένων του δήμου Παλλήνης, Σχολείων (ιδιωτικά και δημόσια), αλλά και επιχειρήσεων, που με ιδιαίτερη ευαισθησία και ανθρωπιά προσέφεραν τα διανεμόμενα προϊόντα. Επιδίωξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι να συμβάλει μέσα από οριζόντια δέσμη ενεργειών ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης και υποστήριξης στη μερική άρση των συνεπειών της φτώχειας, της ανεργίας, του κοινωνικού αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης ατόμων και οικογενειών.

Προβάλει, κινητοποιεί και ευαισθητοποιεί, με βάση τα αιτήματα και τις ανάγκες, τον πληθυσμό της πόλης καθώς και τους συλλογικούς φορείς, ιδιώτες, τοπικές επιχειρήσεις κ.λπ.

Για να συνδράμουν στην προσπάθεια στήριξης και αλληλεγγύης τις οικονομικά αδύναμες και ευπαθείς κατηγορίες του κοινωνικού ιστού της πόλης.

Προμηθεύει με προϊόντα κατοίκους του δήμου που βρίσκονται σε αδυναμία, εξασφαλίζοντας την ισονομία και την αξιοπρέπεια των ωφελούμενων.

Στο πλαίσιο λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου κάθε μήνα διανέμονται στους δικαιούχους, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα:

- Τυποποιημένα τρόφιμα,

- Είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας,

- Είδη βρεφοανάπτυξης,

- Είδη ένδυσης και υπόδησης,

- Είδη οικιακού εξοπλισμού,

- Εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό υλικό

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί καθημερινά από τους 08:00 έως τους 16:00, επί τους οδού Μιαούλη 28 στη Δημοτική Ενότητα Γέρακα του δήμου Παλλήνης.