Ο δήμος Μαρκοπούλου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει, ότι κατόπιν έντονης και εντατικής προσπάθειας, ενάμιση και πλέον έτους, εκ μέρους του και παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία, εκταμιεύτηκε από την Περιφέρεια Αττικής, το κονδύλι ύψους περίπου 140.000 ευρώ και δημοπρατήθηκε ήδη, με αναδειχθέντα Εργολάβο τον κ. Σωτήρη Γκιόκα, το έργο, για την αντιπλημμυρική προστασία, της Λεωφόρου Πόρτο Ράφτη.

Το αντιπλημμυρικό έργο, αφού πάρθηκαν όλες οι απαραίτητες άδειες και εγκρίσεις μελετών, ξεκίνησε την Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί, στα μέσα Φεβρουαρίου.

Η υλοποίηση του αντιπλημμυρικού έργου, θα λύσει το μακροχρόνιο πρόβλημα συγκέντρωσης υδάτων επί της Λεωφόρου Πόρτο Ράφτη, παροχετεύοντας ομαλά τα νερά της βροχής.

Σε συνδυασμό δε, με τις ήδη, πρόσφατα ολοκληρωμένες, σημειακές παρεμβάσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Μαρκοπούλου επί της Λεωφόρου Πόρτο Ράφτη, στο ύψος του "Γαλυφιανάκη" και σε παράπλευρες οδούς, όπως η οδός Κανάρη, ο δήμος θεωρεί ότι θα υπάρξει λύση, στο εν λόγω ζήτημα των πλημμυρικών φαινομένων στην κεντρική αυτή Λεωφόρο, καθώς η ασφάλεια των πολιτών, είναι άμεση προτεραιότητά του.

Αναγκαστικά θα υπάρξουν, οι απαραίτητες λόγω έργων, κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε μεγάλο μήκος επί της Λεωφόρου Πόρτο Ράφτη, γι' αυτό και παρακαλούνται θερμά οι οδηγοί οχημάτων και οι πεζοί, για την προσοχή τους.

Ο δήμος Μαρκοπούλου σας ευχαριστεί εκ των προτέρων, για την κατανόησή σας.