Ένα ακόμα σημαντικό έργο για τους κατοίκους του δήμου Σαρωνικού ολοκληρώθηκε. Χωρίς τυμπανοκρουσίες και διθυράμβους, η νέα Δημοτική Αρχή και τα Νομικά της Πρόσωπα εργάζονται με κύριο γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, όπως άλλωστε αρμόζει στον πρώτο βαθμό της Αυτοδιοίκησης και ίσως τον πιο ουσιαστικό φορέα άσκησης εξουσίας.

Read more ...

Πέντε μητροπολιτικές παρεμβάσεις με έμφαση στις πολεοδομικές αναπλάσεις, τη διασύνδεση περιοχών -με στόχο να σπάσει η απομόνωση του ενός δήμου από τον άλλο- και την ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας, τη χρήση δηλαδή όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς, σχεδίασαν μελετητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) προκειμένου να μπει ένα τέλος στην υποβάθμιση του Λεκανοπεδίου.

Read more ...

Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο θέτει τις αρχές για στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων, υπέγραψαν σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), Βασίλης Κίλιας. Σκοπός του Μνημονίου είναι η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ενεργειακών δράσεων στην κατεύθυνση της βέλτιστης αξιοποίησης του τοπικού δυναμικού των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και της βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε επίπεδο Περιφέρειας.

Read more ...

Συνάντηση με μελισσοκόμους της περιοχής του Υμηττού για την καλύτερη συνεργασία τους κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, είχε ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Καραμέρος, στο πλαίσιο της ετοιμότητας του μηχανισμού πυρόσβεσης.

Read more ...

Μόνιμη κάτοικος πρωτευούσης είναι πλέον η αιθαλομίχλη. Αν και τον περασμένο χειμώνα το φαινόμενο ήταν σχετικά ηπιότερο, οκτώ στους δέκα Αθηναίους δηλώνουν ότι αντιλήφθηκαν και φέτος την έντονη οσμή καπνού. Μάλιστα, το ένα τρίτο των ερωτηθέντων στη Δυτική Αττική δηλώνει πως η δυσάρεστη μυρωδιά προερχόταν από άλλα καμένα υλικά, σε αντίθεση με τους κατοίκους των βορειοανατολικών συνοικιών της πρωτεύουσας, που αντιλήφθηκαν τη μυρωδιά καμένου ξύλου.

Read more ...

Την επιδίωξη για μια πιο ορθολογική και ενιαία οργάνωση των φορέων που θα ασχολούνται με τη διαχείριση των απορριμμάτων εκφράζει το σχέδιο νόμου με τίτλο «Σύσταση και οργάνωση νομικών προσώπων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της χώρας», που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Read more ...

Page 1 of 20