Τα πεδία της συνεργασίας μεταξύ των δύο θεσμών, προκειμένου να διεκδικήσουν από κοινού την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, προσδιόρισαν ομόφωνα στην κοινή συνεδρίαση των Διοικητικών τους Συμβουλίων η ΚΕΔΕ και η ΕΝΠΕ.

Read more ...

Τουλάχιστον ένα μήνα παράταση της διαβούλευσης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών "Σύσταση και οργάνωση νομικών προσώπων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της χώρας" και αναδιαμόρφωση των διατάξεων με βάση τις προτάσεις που θα καταθέσει στο μεταξύ η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ζητά ομόφωνα το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, το οποίο συνεδρίασε την Τετάρτη για το θέμα.

Read more ...

Η αναγκαιότητα κατάρτισης Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την οριστική επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει σχετικά με την χρήση αιγιαλού και παραλίας, το ζήτημα με τις βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΟΤΑ προς το Ελληνικό Δημόσιο και η δυνατότητα παραλαβής με ατέλεια ασθενοφόρου που προέρχεται από δωρεά, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Μ. Πέμπτη ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδη.

Read more ...

Συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών του με όλους τους δήμους της Ανατολικής Αττικής που ξεκίνησε την προηγούμενη Παρασκευή από τον Ωρωπό, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου επισκέφθηκε την Τρίτη τους δήμους Αχαρνών και Διονύσου όπου είχε συναντήσεις με τη Δημοτική Αρχή και υπηρεσιακούς παράγοντες των δύο δήμων για να συζητηθούν διεξοδικά όλα τα έργα που αφορούν στις δύο περιοχές.

Read more ...

Το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την περαιτέρω συνεργασία των δήμων με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, εγκαινιάστηκε την Τρίτη με τη συνάντηση που είχε μαζί του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης ως επικεφαλής της Επιτροπής Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ.

Read more ...

Στο πλαίσιο του προγράμματος ανοικτών εκδηλώσεων ATHENS HILTON MONEY SHOW 2016 στις 8, 9 και 10 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε συνέδριο «Δήμοι και Επιχειρηματικότητα» σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης».

Read more ...

Page 1 of 23