Με σύμμαχο τον καλό καιρό και πολύ όρεξη για συμμετοχή πραγματοποιήθηκε ο 9ος ΛΑΪΚΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ. Στο δρόμο συμμετείχαν άτομα όλων των ηλικιών από 6 χρόνια και πάνω. Η διαδρομή που ξεκινούσε από το Πολιτιστικό Πολύκεντρο ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ & ΝΕΟΤΗΤΟΣ (αφετηρία) περνούσε από την Κουντουριώτου - Ελευθερίου Βενιζέλου, αναστροφή Χαριλάου Τρικούπη & Ελευθερίου Βενιζέλου - Κουντουριώτου (αναστροφή) - Μελίνας Μερκούρη -  Κουντουριώτου & Νεότητος (τερματισμός).

Η χρονομέτρηση έγινε με χρονόμετρα χειρός.

Οι κατηγορίες αγωνισμάτων ήταν:

2000 ΜΕΤΡΑ

1. ΑΓΟΡΙΑ-ΚΟΡΙΤΣΙΑ Α΄ Β΄ Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

2. ΑΓΟΡΙΑ-ΚΟΡΙΤΣΙΑ Δ΄ Ε΄ ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

4000 ΜΕΤΡΑ

1. ΑΓΟΡΙΑ-ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

2. ΑΓΟΡΙΑ-ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΛΥΚΕΙΟΥ

4000 ΜΕΤΡΑ

1. ΑΝΔΡΕΣ-ΓΥΝΑΙΚΕΣ 18-35 ΕΤΩΝ

2. ΑΝΔΡΕΣ-ΓΥΝΑΙΚΕΣ 35 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους αθλητές έτρεξε και αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μόλυβος και πήρε τρία μετάλλια. Οι τρεις πρώτοι νικητές κάθε αγωνίσματος έλαβαν αντίστοιχο μετάλλιο και δίπλωμα. Όλοι οι αγωνιζόμενοι έλαβαν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Παντελής Βλασσόπουλος, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Πασχάλης Γονατάς, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού, παιδείας και αθλητισμού Δημήτρης Μπούκης, ο πρόεδρος του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού Γρηγόρης Παπαδάτος, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ηρακλείου Αττικής Βασίλης Στέφας, η πρόεδρος του συλλόγου Αρκάδων Φωτεινή Δαλιάνη, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 4ου δημοτικού Βασίλης Γεωργόπουλος και φορείς του δήμου που συμμετείχαν στη διοργάνωση.