"Ο δήμος Διονύσου με τις υπέροχες διαδρομές και το πλούσιο φυσικό περιβάλλον που διαθέτει, διεκδικεί όλο και πιο δυναμικά, τη θέση ενός σημαντικού ποδηλατικού προορισμού, για τη διεξαγωγή αγώνων ορεινής ποδηλασίας και όχι μόνο. Αυτή η εξέλιξη προσφέρει μία νέα προοπτική στην περιοχή μας, την οποία και είμαστε αποφασισμένοι να ενισχύσουμε και να αξιοποιήσουμε, όπως επιδιώκουμε να αξιοποιήσουμε κάθε συγκριτικό πλεονέκτημα του τόπου μας

Η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας απέναντι σε έναν τρόπο ζωής περισσότερο δραστήριο είναι απαραίτητη, αφενός για να στηριχτεί η συγκεκριμένη προοπτική για τον δήμο μας, αλλά και αφετέρου για να έχει ο πολίτης έναν ακόμη τρόπο υγιεινής άθλησης αλλά και εναλλακτικής μετακίνησης". Την παραπάνω δήλωση έκανε ο δήμαρχος Διονύσου κ. Γιάννης Καλαφατέλης, μετά την τελετή λήξης του αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας, διάρκειας 6 ωρών, που διοργάνωσε την Κυριακή 4 Μαΐου, το περιοδικό MBike σε συνεργασία με την Trail Project, υπό την αιγίδα του δήμου Διονύσου.

Η εκκίνηση δόθηκε από το γήπεδο ποδοσφαίρου Κρυονερίου και ο αγώνας ακολούθησε ειδική κυκλική διαδρομή 8 χλμ προς το Τατόι.