Ο δήμος Μαρκοπούλου και το Ν.Π.Δ.Δ. "Βραυρώνιος", σας προσκαλούν στο φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων "Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Μαρκοπούλου" και "Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Πανιωνίου Γ.Σ.Σ.", που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 και ώρα 6.00 μ.μ. στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Δημοτικού Σταδίου Μαρκοπούλου.

Σκοπός της αθλητικής αυτής εκδήλωσης, είναι η συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Μαρκοπούλου, που συνεχίζει να στηρίζει πολίτες, οι οποίοι έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

Αντίστοιχος φιλανθρωπικός ποδοσφαιρικός αγώνας, είχε διοργανωθεί και πέρυσι τον Ιούνιο, με μεγάλη προσφορά τροφίμων, προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Η συνεχιζόμενη πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, για 2η συνεχή χρονιά, του Συνδέσμου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Μαρκοπούλου, και η θερμή ανταπόκριση του Συνδέσμου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ., θέτει πλέον στέρεες τις βάσεις, για τη λειτουργία ενός ακόμη θεσμού προσφοράς και ελπίδας στην πόλη.

Ο δήμος Μαρκοπούλου συγχαίρει και τις δύο ομάδες για την αξιέπαινη πρωτοβουλία τους, που δηλώνει την έμπρακτη ευαισθησία τους, στους συμπολίτες τους που έχουν πραγματική ανάγκη και καλεί τους δημότες και τους φίλους του ποδοσφαίρου, να συμβάλλουν με την παρουσία τους και την προσφορά σε τρόφιμα μακράς διαρκείας, στην ανάδειξη της ομαδικότητας και της αλληλεγγύης, εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ο Ποδηλατικός Αρχαιολογικός Γύρος Αχαρνών, ένας θεσμός πλέον, για τον δήμο Αχαρνών, ολοκληρώθηκε και φέτος με απόλυτη επιτυχία.

Ο 5ος Ποδηλατικός Αρχαιολογικός Γύρος Αχαρνών, ο οποίος διοργανώνεται από τον δήμο Αχαρνών και το ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ ξεκίνησε κανονικά και βάσει προγράμματος από το Αρχαίο Θέατρο Διονύσου στην Αθήνα στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου και παρόλο που το κέντρο της Αθήνας είχε κατακλυστεί από διαδηλώσεις, η πομπή των ποδηλατών έφτασε με ασφάλεια στην 1η στάση στις Αχαρνικές Πύλες στην πλατεία Κοτζιά.

Στην επόμενη στάση στο Θολωτό Τάφο Αχαρνών στον Κόκκινο Μύλο, η κατάσταση ήταν σαφώς πιο ήρεμη, ενώ στη συνέχεια η πομπή των ποδηλατών έφτασε στην 3η στάση, στον Τύμβο του Σοφοκλή στην Βαρυμπόμπη. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο τερματισμός έγινε στην οδό Αρχαίου Θεάτρου (πρώην Σαλαμίνος), μπροστά από το χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών.

Στον τερματισμό οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αχαρνών "ανέβασαν" με εξαιρετικό τρόπο την τραγωδία του Ευριπίδη "Ελένη", υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας τους κα. Τζουβάρα και τη βοήθεια των υπόλοιπων εκπαιδευτικών .

Μετά την ολοκλήρωση της παράστασης ο δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:

"Ο Ποδηλατικός Αρχαιολογικός Γύρος Αχαρνών ήδη διανύει την 5η χρονιά και θεωρείται πλέον θεσμός για τον δήμο Αχαρνών. Παρόμοια τύχη θέλουμε να έχει και το Μαθητικό Φεστιβάλ για το Αρχαίο Θέατρο. Πρόκειται για δράσεις που αφορούν και σχετίζονται με το Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών και πέρα από τη σημαντικότητα του μνημείου, δείχνουν και το γεγονός ότι το Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών μπορεί να αποτελέσει αστείρευτη πηγή έμπνευσης για δράσεις, δρώμενα ή όποια άλλη πολιτιστική δραστηριότητα. Θερμά συγχαρητήρια, στο ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ που παίζει για μια ακόμη φορά καθοριστικό ρόλο σε ό, τι σχετίζεται με το Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών, στους ποδηλάτες που ολοκλήρωσαν αυτή την απολαυστική αλλά και κουραστική διαδρομή και τέλος θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά του 1ου Γυμνασίου Αχαρνών για την όμορφη απόδοση της "Ελένης" του Ευριπίδη".

Στο τερματισμό του Ποδηλατικού Αρχαιολογικού Γύρου Αχαρνών παραβρέθηκαν: ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κ. Ευστάθιος Τοπαλίδης, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Στόλου κ. Θοδωρής Συρινίδης, ο πρόεδρος της ΑΡΩΓΗΣ κ. Νίκος Γκασούκας, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Γιώργος Σιδηρόπουλος, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Γιάννα Τσούπρα, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Στέργιος Πεδιαδίτης, ο τοπικός σύμβουλος Αχαρνών κ. Γιάννης Λαγκώνης, ο πρόεδρος του ΕΟΣ κ. Βασίλης Νίκας, η Γ.Γ. της ΙΛΕΑ κα Μαργαρίτα Κλαδία, ο πρόεδρος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού κα Άννα Μαρούγκα, η πρόεδρος της Φιλότεχνης Λέσχης Αχαρνών κα Ειρήνη Μαϊρακτάρη και ο επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιακωβίδης.

Την Κυριακή, 22 Μαΐου, ο δήμος Γλυφάδας διοργανώνει το "Run me to the Moon" - τον πρώτο νυχτερινό αγώνα δρόμου, κάτω από το φως της ανοιξιάτικης πανσελήνου, μπροστά στην παραλία της Γλυφάδας!

Read more ...

Η Αθλητική Άνοιξη 2016, πραγματοποιείται μεταξύ 9 Μαΐου και 13 Ιουλίου στα Αθλητικά Κέντρα του δήμου Παλλήνης.

Το πρόγραμμα αποτελείται από μια σειρά Δημοτικών και Διαδημοτικών αγώνων με την συμμετοχή μαθητών Δημοτικών και Γυμνασίων του δήμου καθώς και των Αθλητικών τμημάτων του δήμου.

Read more ...

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Kick Boxing " Elite Open" που διεξήχθη παρουσία του δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη στο κατάμεστο από φίλους του αθλήματος Κλειστό Γυμναστήριο του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι, με την υποστήριξη του δήμου Αμαρουσίου και υπό την αιγίδα της Επίσημης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας (Π.Ο.Κ.)

Read more ...

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η διοργάνωση του ειδικά διαμορφωμένου για γυναίκες σεμιναρίου αυτοάμυνας "Stay Away", που διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ) του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, στο κλειστό γυμναστήριο Βούλας "Γ. Γεννηματάς".

Read more ...

Page 1 of 11