Συναντήσεις εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Θάνου Ασκητή
ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Συναντήσεις εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Θάνου Ασκητή

Συναντήσεις εργασίας είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Αττικής κ. Θάνος Ασκητής με τους Δημάρχους Παλλήνης, κ. Χρήστο Αηδόνη και Διονύσου κα Κατερίνα Μαϊχόσογλου.

Κ
ατά την σύσκεψη εργασίας, στον Δήμο Παλλήνης, συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν τα θέματα υπηρεσιών υγείας που απασχολούν τον Δήμο.

Ένα από τα μείζονα θέματα ήταν και η αναγκαιότητα δημιουργίας ενός κέντρου υγείας αστικού τύπου στον Δήμο Παλλήνης θέμα που έθεσε με ιδιαίτερη έμφαση  ο Δήμαρχος κ Χρήστος Αηδόνης

Ο κ Ασκητής επιβεβαίωσε πως στον στρατηγικό σχεδιασμό της περιφέρειας Αττικής αποτελεί προτεραιότητα η δημιουργία κέντρων υγείας αστικού τύπου και πως η Περιφέρεια εξετάζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Ακόμη θέματα που αφορούν την προληπτική ιατρική και ιδιαίτερα οι δράσεις υγείας που αναπτύσσει ο Δήμος Παλλήνης συζητήθηκαν διεξοδικά και προσδιόρισαν μια νέα ατζέντα συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Παλλήνης και της περιφέρειας Αττικής.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν και οι κοινωνικές πολιτικές που πρέπει να ασκηθούν από τον Δήμο Παλλήνης σε συνεργασία με την Περιφέρεια για ευπαθείς ομάδες. Προγράμματα που ενισχύουν το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου και της Τοπικής αυτοδιοίκησης πχ Βοήθεια στο σπίτι, Φροντιστές υγείας κ.λπ. συμφώνησαν πως αποτελούν αναγκαιότητα ενός Δήμου με ανθρώπινο πρόσωπο.

Στην συνάντηση συμμετείχε και ο εντεταλμένος σύμβουλος υγείας κ Βίκτωρ Παναγιωτακόπουλος.

Δήμος Διονύσου

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Δρ. Θάνο Ασκητή, είχε η Δήμαρχος Διονύσου, Κατερίνα Μαϊχόσογλου, παρουσία και του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Προσχολικής Αγωγής και Πρωτοβάθμιας Υγείας, Νίκο Κοκκαλά.

Πρωταρχικός στόχος της συνάντησης αποτέλεσε η αποτύπωση των υγειονομικών αναγκών του Δήμου και η εξεύρεση κοινών λύσεων, έχοντας ως προτεραιότητα τη βελτίωση της φροντίδας και της περίθαλψης στις περιοχές της πόλης.

Η νέα Δημοτική Αρχή θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της υγείας και του αθλητισμού με πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας. Επί παραδείγματι, το Πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας «Πόρτα Πόρτα», ο μαζικός αθλητισμός και το πρόγραμμα υγιεινής διατροφής των παιδιών και των νέων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας χαιρέτισε τις προσπάθειες της νέας δημοτικής αρχής για την προαγωγή της δημόσιας υγείας και πρόνοιας, και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των υγειονομικών και κοινωνικών προκλήσεων, εκφράζοντας την εκτίμησή του προς τη Δήμαρχο, αλλά και τη δέσμευσή του να υποστηρίξει τις προσπάθειες αυτές, με κάθε δυνατό τρόπο.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη συμφωνία όλων των παρισταμένων για συνεχή επικοινωνία και πιο στενή συνεργασία, με στόχο τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων του Δήμου Διονύσου.