Σειρά δράσεων για τον θηλασμό από το Κέντρο Υγείας Καλυβίων
ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Σειρά δράσεων για τον θηλασμό από το Κέντρο Υγείας Καλυβίων

Με σύνθημα «Ενθαρρύνουμε τον θηλασμό» και με δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης που στόχευαν στην εδραίωση του Μητρικού Θηλασμού, το Κέντρο Υγείας Καλυβίων τίμησε την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, από την 1η μέχρι τις 7 Νοεμβρίου.

Ο
ι δράσεις περιλαμβάναν διανομή έντυπου υλικού και αφισοκόλληση σε σημεία ενδιαφέροντος του Κέντρου Υγείας Καλυβίων, του Δήμου Σαρωνικού και των Κοινοτήτων του, καθώς και στο Περιφερειακό Ιατρείο Αναβύσσου. Επίσης, ενημερώθηκαν χώροι εστίασης σχετικά με τη σπουδαιότητα του Μητρικού Θηλασμού, ώστε να γίνουν “Σημεία Φιλικά για τον Μητρικό θηλασμό”.

Όπως επισημαίνουν οι υπεύθυνοι της δράσης «Οι γονείς χρειάζονται υποστήριξη από ολόκληρη την κοινωνία για να μπορέσουν να θηλάσουν. Πρέπει να δημιουργηθεί μια Θερμή Αλυσίδα για την Υποστήριξη του Θηλασμού που να περιλαμβάνει τον τομέα της υγείας, το χώρο εργασίας και την κοινότητα».

Σε συνέχεια θα πραγματοποιηθούν δυο ομιλίες με θέμα “Μητρικός Θηλασμός – Οφέλη και Δυσκολίες”:

  1. Δημαρχιακό Μέγαρο Καλυβίων, 3/12/2023 και ώρα 17:30
  2. Αίθουσα Φωκαέων Πολιτεία, στο Θέατρο – ΛΙΜΑΝΙ Π. ΦΩΚΑΙΑΣ, 10/12/2023 και ώρα 18:00

Σας ενημερώνουμε ότι στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων λειτουργεί σε συνεργασία με το Παιδιατρικό Ιατρείο, Τμήμα Συμβουλευτικής για τον Μητρικό Θηλασμό και συναντήσεις εγκύων για την προετοιμασία για τη Γονεϊκότητα.

Για πληροφορίες και ραντεβού, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνήσουν με: κα Στάμου Ευδοξία, Μαία MSc, τηλ. επικ: 2299320737/88. Email: ky-kalyvion@1dype.gov.gr