Προβολή του Ντοκιμαντέρ «ΟΦΕΙΛΗ»
ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ»

Προβολή του Ντοκιμαντέρ «ΟΦΕΙΛΗ»

Ο Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Καρκίνο «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Πνευματικής και Κοινωνικής Δραστηριότητας «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» προβάλουν τη βραβευμένη ταινία «ΟΦΕΙΛΗ» του Σταύρου Ψυλλάκη, το Σάββατο 13 Απριλίου και ώρα 19.00 στην αίθουσα της «Χρυσής Τομής» (Αθ. Σουνίου 55, Κερατέα).

Ο
ι καρκίνοι που καταδυναστεύουν τη ζωή μας, αυτά που χάσαμε, που ξεχάσαμε ή που νιώθουμε ανήμποροι πια να γευτούμε, σε μια καθημερινότητα που μας συνθλίβει κι εμείς άκριτα αποδεχόμαστε. Ο Σταύρος Ψυλλάκης αντιμετωπίζει τον Αλέκο Ζούκα σαν λογοτεχνικό “ήρωα” σε μια ελεγεία στη φιλία.

Ο πρωταγωνιστής Αλέκος Ζούκας είναι ένας άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός, γλεντζές και ταυτόχρονα βαθιά σκεπτόμενος και στοχαστικός. Ένας άνθρωπος που δύσκολα τον ξεχνάς αν τον γνωρίσεις. Στην ταινία, τα ταξίδια του σκηνοθέτη με τον Αλέκο Ζούκα και τους φίλους του στην Πυρσόγιαννη εναλλάσσονται με τις εκμυστηρεύσεις του Αλέκου για την εμπειρία του με τον καρκίνο. Ένα εγκώμιο στη φιλία από έναν άγγελο αμαρτωλό.

Στην προβολή θα είναι παρών ο σκηνοθέτης της ταινίας Σταύρος Ψυλλάκης, παρουσία του οποίου θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα «Ζωή και Ασθένεια». Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από τους Αλκιβιάδη Ζούκα και Χάρη Κωνσταντόπουλο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.