Μεγάλη η κινητοποίηση των δήμων για αιμοδοσία
ΑΤΤΙΚΗ

Μεγάλη η κινητοποίηση των δήμων για αιμοδοσία

Συνεχίζουν οι δήμοι της Αττικής να ανακοινώνουν τη διεξαγωγή έκτακτης αιμοδοσίας, προκειμένου να συνδράμουν στην ανάγκη που υπάρχει για τους τραυματίες του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ε
τσι, μετά τους Δήμους Ωρωπού, Περιστερίου, Χαλανδρίου, Ηλιούπολης, έκτακτη αιμοδοσία θα πραγματοποιήσουν:
– Ο Δήμος Παλλήνης στο Δημοτικό Κατάστημα Παλλήνης, Φειδιππίδου 25Α, Πλατεία Ελευθερίας, Παλλήνη, από τις 9.00 έως τις 13.00, το Σάββατο 4 Μαρτίου.
– Ο Δήμος Καλλιθέας σε συνεργασία με το νοσοκομείο «Μεταξά» στα δημοτικά ιατρεία της πόλης (Ανδρομάχης 100), τη Δευτέρα (6/3) από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και την Τρίτη (7/3) από τις 2 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα. Ήδη από την Τετάρτη η δημοτική Αρχή έχει στείλει και αποθέματα αίματος που διατηρεί ο δήμος ως τράπεζα.
– Ο Δήμος Αιγάλεω στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας καθημερινά από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, από τις 9 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι.
– Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας την Τετάρτη 8/3 στο Π.Π.Ι.Ε.Δ. (Λ. Δεκελείας 152 & Αττάλειας 2), από τις 2 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα.
– Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού στο Λαϊκό νοσοκομείο, όπου διατηρεί τράπεζα αίματος, σήμερα Πέμπτη και σήμερα Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.
– Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι.
– Ο Δήμος Βριλησσίων σε συνεργασία με το ΓΝΑ «Αλεξάνδρα» στα δημοτικά ιατρεία της πόλης (Λ. Πεντέλης 62) την Κυριακή (5/3) από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.
– Ο Δήμος Πετρούπολης ανακοίνωσε πως θέτει στη διάθεση του αρμόδιων Αρχών την τράπεζα αίματος που διατηρεί και σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό θα διοργανώσει έκτακτη αιμοδοσία τη Δευτέρα (6/3).
– Ο Δήμος Χαϊδαρίου στο νοσοκομείο «Αττικόν» σήμερα από τις 8:30 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ η προγραμματισμένη αιμοδοσία για τις 8/3 θα πραγματοποιηθεί κανονικά.
– Ο Δήμος Γλυφάδας στο Ασκληπείο Βούλας καθημερινά από τις 8:30 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.
– Ο Δήμος Μάνδρας σε συνεργασία με το Θριάσιο νοσοκομείο την Παρασκευή 17/3 στο Πολιτιστικό-Πνευματικό Κέντρο «Μίμης Δούκας» (Σακελλαρίου και Νικολαΐδου), από τις 9:30 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.
– Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης ανακοίνωσε πως οι φιάλες που θα συγκεντρώσει από τις αιμοδοσίες που έχει προγραμματίσει για τις 5 και 12 Μαρτίου, θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών στα Τέμπη
Τέλος οι Δήμοι Ιλίου και Σπάτων-Αρτέμιδας ανακοίνωσαν πως διαθέτουν φιάλες από τις δικές τους τράπεζες αίματος για τις ανάγκες των τραυματιών του δυστυχήματος.
Στο σύνολό τους οι δήμοι της Αττικής αναβάλουν τις όποιες εκδηλώσεις είχαν προγραμματίσει γι’ αυτό το διάστημα, συμμετέχοντας έτσι στο εθνικό πένθος.

 

Συγκλονιστική η προσέλευση εργαζομένων και πολιτών στην έκτακτη αιμοδοσία της Περιφέρειας Αττικής

Πλήθος εργαζομένων και πολιτών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Περιφέρειας Αττικής, κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και συμμετέχουν στην έκτακτη αιμοδοσία για την κάλυψη των αναγκών των τραυματιών από την τραγωδία στα Τέμπη.
Η αιμοδοσία, η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία με τη μονάδα αιμοδοσίας του νοσοκομείου «Λαϊκό», πραγματοποιήθηκε χθες στο ισόγειο του κεντρικού κτιρίου της Περιφέρειας (Συγγρού 15-17). Λόγω αυξημένης προσέλευσης η αιμοδοσία, η οποία είχε προγραμματισθεί να ολοκληρωθεί στη 1.30 το μεσημέρι παρατάθηκε μέχρι τις 3 μ.μ. Η αιμοδοσία απευθυνόταν σε όλους τους εργαζόμενους της Περιφέρειας καθώς και σε όποιον πολίτη επιθυμούσε να προσέλθει και να προσφέρει αίμα.
Με αφορμή την συγκλονιστική συμμετοχή των εργαζόμενων και πολιτών οι Περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει σχετικά: «Η ανταπόκριση στα κάλεσμά μας είναι συγκινητική. Ευχαριστώ θερμά όλους τους συμπολίτες μας που συμμετέχουν. Η σκέψη μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων στους οποίους εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια και στους τραυματίες στους οποίους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. Εργαζόμενοι της Περιφέρειας και πολίτες συμμετείχαν στην αιμοδοσία, στηρίζοντας τους συνανθρώπους μας που μας έχουν ανάγκη και αποδεικνύουν έμπρακτα ότι αυτές τις δύσκολες στιγμές για τη χώρα, είμαστε όλοι μαζί».