Γνώσεις που σώζουν ζωές στο σεμινάριο Ναυαγοσωστικής και Α’ Βοηθειών
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

Γνώσεις που σώζουν ζωές στο σεμινάριο Ναυαγοσωστικής και Α’ Βοηθειών

Μια ακόμη δράση για την υγεία και τη ζωή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Ιουνίου στο Δήμο Μαραθώνος, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγή Υγείας (ΕΔΔΥΠΥ), το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (ΕΔΟΚ).

Π
ολλοί εθελοντές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και εκπαιδεύθηκαν στις βασικές αρχές της Ναυαγοσωστικής, αλλά και της παροχής Α’ Βοηθειών, σε ενήλικες και μικρά παιδιά.

Με δεδομένο ότι, δυστυχώς, περίπου 400 άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους από πνιγμό στην Ελλάδα και με την παραθεριστική περίοδο να έχει πλέον ξεκινήσει, οι γνώσεις που απέκτησαν οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο ήταν ιδιαίτερα πολύτιμες.

Την εκδήλωση φιλοξένησε το Marathon Village, στην Παραλία Μαραθώνα, ενώ το παρών τους στη δράση έδωσαν ο Δήμαρχος, Στέργιος Τσίρκας, οι Αντιδήμαρχοι Χρήστος Στάμος και Τάσος Χρυσίνας και η Δημοτική Σύμβουλος, Μαρία Σπανού.

Για τη διοργάνωση του σεμιναρίου συνεργάστηκαν ο Γιάννης Παπαβασιλείου από το Γραφείο Αθλητισμού και η υπάλληλος του Δήμου, Σοφία Τσαπόγα.