Ελλειψη ιατρικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΑΝΟΥ ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΥ

Ελλειψη ιατρικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου

Ο Πάνος Σκουρολιάκος κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα: “Έλλειψη ιατρικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου” με σκοπό να πληροφορηθούν οι πολίτες αν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου Υγείας να στηρίξει με ιατρικό προσωπικό το ΚΥ Λαυρίου ή προσπαθεί, δια της απαξίωσής του, να οδηγήσει τους πολίτες της περιοχής στα ιδιωτικά ιατρεία.

A
φορμή αποτέλεσε επιστολή του Συντονιστή του ΚΥ Λαυρίου προς τους Βουλευτές Ανατολικής Αττικής, το Δήμαρχο Λαυρεωτικής και τη Διοίκηση της 1ης ΥΠΕ στην οποία επισημαίνει τη δραματική έλλειψη ιατρικού προσωπικού, κυρίως γιατρών Γενικής Ιατρικής, που οδηγεί το ΚΥ Λαυρίου σε αδυναμία να καλύψει την 24ωρη παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της περιοχής.

Ο Συντονιστής στην επιστολή του αναφέρει ότι έχει ήδη ζητήσει από την 1η Υ.Π.Ε. την τοποθέτηση ιατρών Γενικής Ιατρικής στην εν λόγω Πρωτοβάθμια Μονάδα Υγείας αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενεργεία.

Είναι η πολλοστή φορά που καταθέτουμε Επίκαιρη Ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας σχετικά με την λειτουργία των Κέντρων Υγείας της Ανατολικής Αττικής. Κάθε φορά λαμβάνουμε διαβεβαιώσεις δια του Υπουργού Υγείας πως η κατάσταση θα βελτιωθεί άμεσα.

Δυστυχώς όμως, αν και βρισκόμαστε εν μέσω νέας έξαρσης του covid-19, της εποχιακής γρίπης και της έλλειψης φαρμάκων, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, αντί να ενισχύσει τις Πρωτοβάθμιες Μονάδες Υγείας της Ανατολικής Αττικής, τις οδηγεί σε καταστάσεις υπολειτουργίας αφού δεν μπορούν να καλύψουν την 24ωρη λειτουργία τους. Γυρίζει το χρόνο τουλάχιστον 8 χρόνια πίσω, τότε που ήταν ξανά κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και τα Κέντρα Υγείας της Ανατολικής Αττικής έκλειναν στις δύο το μεσημέρι λόγω υποστελέχωσης.