Συνεχίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης
“THE GREEN CITY”

Συνεχίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης

Σε συνολικά 3.938 μαθητές και μαθήτριες 17 σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από 15 Δήμους της Αττικής συνεχίστηκε και την εβδομάδα από 13 έως 17 Φεβρουαρίου, το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης The Green City, που υλοποιούν η Περιφέρεια Αττικής, ο ΕΔΣΝΑ, και οι Δήμοι της Αττικής, με στόχο την ενημέρωση, προώθηση και επιβράβευση της ανακύκλωσης.

Π
ιο συγκεκριμένα για την εβδομάδα 13-17 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκαν δράσεις στα εξής σχολεία:
2ο ΔΣ και 9ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας, 1ο ΔΣ Καματερού, 10ο ΔΣ Ιλίου, Ειδικό σχολείο Αιγάλεω, 2ο ΔΣ Αργυρούπολης, 2ο Γυμνάσιο Λαυρίου, 1ο ΔΣ Ν. Μάκρης, ΔΣ Φυλής, 17ο ΔΣ Περιστερίου, 19ο ΔΣ Ν. Ιωνίας, Λεόντιος Σχολή Ν. Σμύρνης, 14ο και 9ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, ιδιωτικό ΔΕΛΑΣΑΛ Άλιμος, 10ο ΔΣ Αγ. Δημητρίου και 2ο ΔΣ Γαλατσίου.
Επιπλέον, παρουσίαση του προγράμματος έγινε και στην Ημερίδα για την ανάπλαση του Πάρκου Τρίτση έπειτα από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη.
Για την εβδομάδα 28/2 έως 3/1, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης συνεχίστηκε με δράσεις σε σχολεία 17 Δήμων της Αττικής και συγκεκριμένα:
Ασπρόπυργου, Κηφισιάς, Αχαρναί, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Φυλής, Ν. Ιωνίας, Περιστερίου, Ηρακλείου, Π. Φαλήρου, Μεγάρων, Κορυδαλλού, Αιγάλεω, Ιλίου, Πετρούπολης, Μεταμόρφωσης, Καλλιθέας, Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφερόμενος σχετικά επισημαίνει: «Μέσα από το εμπνευσμένο πρωτοποριακό πρόγραμμα που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζουμε δυναμικά την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας για την αξία της ανακύκλωσης, αποδεικνύοντας με πράξεις και συγκεκριμένα βήματα ότι η Αττική μας γυρίζει σελίδα στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της.
Ειδικά με το στοχευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται στους μαθητές και τους μαθήτριες των σχολείων των Δήμων της Αττικής μας, βάζουμε σε πρώτο πλάνο την νέα γενιά, η οποία ανταποκρίνεται με ενθουσιασμό και συνείδηση για την σημαντικότητα της ανακύκλωσης στην καθημερινότητά μας».

 

Τι είναι το πρόγραμμα THE GREEN CITY

Το Πρόγραμμα ΤΗΕ GREEN CITY είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ανακύκλωσης, που υλοποιούν η Περιφέρεια Αττικής, ο ΕΔΣΝΑ, και όλοι οι Δήμοι της Αττικής. Παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους, να ανακυκλώνουν υλικά που έχουν προηγουμένως διαχωρίσει και να επιβραβεύονται γι’ αυτό, παραδίνοντας τα σε ένα από τα 60 κινητά «Πράσινα σημεία» που θα κινούνται κοντά στη γειτονιά τους, εκτελώντας συγκεκριμένο πρόγραμμα δρομολογίων το οποίο θα είναι αναρτημένο στην ειδική mobile εφαρμογή και στην ιστοσελίδα www.thegreencity.gr.
Ειδικά για τις δράσεις που απευθύνονται στα σχολεία, οι μαθητές και μαθήτριες των έχουν την ευκαιρία μέσα από διαδραστικές ερωτοαπαντήσεις, να ενημερωθούν για την ανακύκλωση και τη σημαντικότητα της. Ακόμη, γίνεται ενημέρωση και ευαισθητοποίηση από το εξειδικευμένο προσωπικό της Περιφέρειας για το Πρόγραμμα Επιβράβευσης της Περιφέρειας Αττικής τονίζοντας τα οφέλη αλλά και τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν τα διαχωρισμένα υλικά 8 κατηγοριών (Χαρτί/Χαρτόνι, Πλαστικά, Μεταλλικά Αντικείμενα, Αλουμίνιο, Γυαλί, Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός, Βρώσιμα Έλαια & Λίπη, καθώς και Ρούχα/Υφάσματα).
Οι μαθητές μετά το τέλος της ενημέρωσης, προσκομίζουν τα ανακυκλώσιμα τους στο όχημα, τα οποία και ζυγίζονται και οι πόντοι που προκύπτουν, βάσει του τύπου και βάρους κάθε υλικού, πιστώνονται σε ένα λογαριασμό του Σχολείου και μπορούν να τους εξαργυρώσουν σε δωροεπιταγές, είτε μέσω του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ή μέσω του Διευθυντή του Σχολείου.
Τέλος, από το ειδικό κλιμάκιο του GREEN CITY προσφέρεται έντυπο υλικό με παιχνίδι ανακύκλωσης, καθώς και υλικό με σκοπό να προωθηθεί και στους γονείς.