Συνεχίστηκε και τον Αύγουστο το πρόγραμμα The Green City
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Συνεχίστηκε και τον Αύγουστο το πρόγραμμα The Green City

Με έντονο το ενδιαφέρον συμμετοχής πολιτών αλλά και παιδιών σε κατασκηνώσεις της Αττικής συνεχίστηκε και τον Αύγουστο το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης The Green City, που υλοποιούν η Περιφέρεια Αττικής, ο ΕΔΣΝΑ και όλοι οι Δήμοι της Αττικής, με στόχο την ενημέρωση, προώθηση και επιβράβευση της ανακύκλωσης.

Σ
υγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι του προγράμματος υλοποίησαν τον Αύγουστο δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των επισκεπτών στο Αττικό Άλσος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «2ο Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής».

Παράλληλα, στις 9 και 23 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν δράσεις στο Camp «Αεί Φέρειν»,στο Δήμο Αμαρουσίου, με την συμμετοχή των παιδιών που φιλοξενούνταν στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφερόμενος σχετικά επισημαίνει: «Μέσα από μια εκπαιδευτική διαδικασία τα παιδιά μας μαθαίνουν την αξία της ανακύκλωσης, διαμορφώνοντας την συνείδηση του πολίτη του μέλλοντος. Ενός πολίτη, ο οποίος θα διακατέχεται και θα ενεργεί με σεβασμό στο περιβάλλον.

Ως Περιφέρεια Αττικής, μέσα από το διαδραστικό πρόγραμμα ανακύκλωσης GREEN CITY, δίνουμε την ευκαιρία στα παιδιά αλλά και σε όλους τους πολίτες να εκπαιδευτούν στους κανόνες της ορθής ανακύκλωσης, να «συναγωνιστούν» και να κερδίσουν «πόντους» στο στοίχημα για μια πιο Πράσινη Περιφέρεια, μια πιο ανθρώπινη και όμορφη Αττική. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η ενημέρωση σε θέματα ανακύκλωσης αποτελεί ισχυρό πυλώνα στην υλοποίηση του οράματος μας για μια πράσινη Αττική».