Νέο πυροσβεστικό όχημα για την Πολιτική Προστασία
ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ

Νέο πυροσβεστικό όχημα για την Πολιτική Προστασία

Αναβαθμίστηκε αισθητά η δυνατότητα πυρόσβεσης – πυροπροστασίας του Δήμου Κρωπίας με την ένταξη ενός ακόμη πυροσβεστικού οχήματος στο στόλο της Πολιτικής Προστασίας.

Τ
ο νέο υπερσύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο πυροσβεστικό όχημα άμεσης επέμβασης από το πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Αυτοδιοίκηση  «Αντώνης Τρίτσης», παραδόθηκε στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Κρωπίας από αντιπροσωπία  του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ).

Μαζί με το όχημα παρελήφθη και ειδικός ηλεκτρονικός εξοπλισμός που παρέχει τη δυνατότητα άμεσης διασύνδεσης του Κέντρου Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κρωπίας με το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του ΣΠΑΥ. Παρέχει επίσης τη δυνατότητα επόπτευσης σε πραγματικό χρόνο των πυροσβεστικών οχημάτων που επιχειρούν σε μια πυρκαγιά, τον έλεγχο των υδροδεξαμενών  αλλά και την άμεση παρακολούθηση της εξέλιξης ενός σοβαρού συμβάντος με «ζωντανή» εικόνα από ντρόουν.

Το νέο πυροσβεστικό όχημα παρέλαβε ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης, παρουσία του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας – Περιβάλλοντος και Πρασίνου Θεόδωρο Γρίβα, ενώ ο ΣΠΑΥ εκπροσωπήθηκε από τους:

– Νίκο Κιούση – Ειδικό Συνεργάτη Προέδρου ΣΠΑΥ

– Βασίλη Κρητικό – Μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΥ, Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Ελληνικού Αργυρούπολης

– Βίκυ Δημητρίου – Περιβαλλοντολόγο Δασολόγο ΣΠΑΥ

– Δημήτρη Κυργιόπουλο – Τεχνολόγο Δασοπόνο ΣΠΑΥ και

– Νίκο Μητσιάδη –  Οικονομολόγο Διοικητικός ΣΠΑΥ