Με 300.000 δέντρα αναδασώνεται το Πεντελικό
ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ

Με 300.000 δέντρα αναδασώνεται το Πεντελικό

«Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένη για την εξέλιξη αυτή. Μετά τη φωτιά του 2022, βάλαμε στόχο την ταχύτερη αναδάσωση της περιοχής. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τις δασικές υπηρεσίες, τα καταφέραμε. Έτσι πετύχαμε άλλο ένα μας στόχο. Υλοποιείται άλλη μια μεγάλη παρέμβαση της διοίκησής μας που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών και θα αναβαθμίσει το Πεντελικό. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για το καλό της πόλης μας και των συμπολιτών μας».

Μ
ε αυτή τη δήλωση χαιρέτισε η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά τη δημοπράτηση από το ΤΑΙΠΕΔ, της αναδάσωσης των καμένων εκτάσεων στο Πεντελικό. Η χρηματοδότηση των παρεμβάσεων αποκατάστασης είναι 17 εκατ. ευρώ και γίνεται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Οι αναδασώσεις – αποκαταστάσεις αφορούν:

Το δάσος της Καλλιθέας Πεντέλης που είχε καεί στην πυρκαγιά του καλοκαιριού του 2022. Αποτελεί σαφώς το μεγαλύτερο τμήμα των αναδασωτέων εκτάσεων. Συνολικά προβλέπεται η φύτευση 205.000 δέντρων και 80.000 θάμνων στην περιοχή, σύμφωνα με τη μελέτη που έχει συνταχθεί.

Δασικές εκτάσεις στην περιοχή Νταού Πεντέλης.

Δασικές εκτάσεις εντός του αστικού ιστού που είχαν υποδειχθεί από τον Δήμο Πεντέλης.

Μετά από ενέργειες της Δημάρχου και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σύντομα θα ακολουθήσει η έγκριση της χρηματοδότησης για το δεύτερο μέρος της αποκατάστασης, που αφορά τα συστήματα πυρασφάλειας και πυρόσβεσης, Πεντέλης.