Ειδικά Containers για τη συλλογή κλαδεμάτων
ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Ειδικά Containers για τη συλλογή κλαδεμάτων

Tα κλαδέματα και τα προϊόντα κήπου γνωστά ως πράσινα απόβλητα, αποτελούν σήμερα το δεύτερο μεγαλύτερο ρεύμα αποβλήτων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Σ
το πλαίσιο αυτό, ο Δήμος με στόχο τη διευκόλυνση των πολιτών σχετικά με τη διαχείριση των κηπουρικών τους εργασιών προχώρησε σε τοποθέτηση ειδικών containers για τη συλλογή του υλικού.
Τα containers συλλογής πράσινων αποβλήτων δέχονται μόνο καθαρό υλικό, χωρίς προσμίξεις (πλαστικά, άλλα ογκώδη απορρίμματα κλπ.). Το υλικό που συλλέγεται μεταφέρεται από τον Δήμο σε αδειοδοτημένες μονάδες κομποστοποίησης, αποτελώντας τη βάση για την παραγωγή του εδαφοβελτιωτικού – κόμποστ Vita Green και Vita Green +, το οποίο είναι πιστοποιημένο για βιολογικές καλλιέργειες.
Έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία σε όλο το Δήμο 30 container με στόχο να υπάρχει διαθέσιμο σε κάθε γειτονιά, σε κοντινή απόσταση απ’ όλα τα σπίτια. Οι θέσεις των container έχουν αναρτηθεί στον ακόλουθο σύνδεσμο για διευκόλυνση του κοινού: .

Πως γίνεται η συλλογή μικρών ποσοτήτων;
Ο πολίτης συλλέγει τα απορρίμματα κήπου:
• σε σάκο πολλαπλών χρήσεων. (Ο Δήμος διαθέτει δωρεάν σε κάθε κτίριο ειδικό σάκο ύστερα από σχετικό αίτημα),
• σε δεμάτια,
• με όποιο άλλο μέσο καθίσταται εφικτή η μεταφορά του υλικού.
Ο πολίτης μεταφέρει το υλικό στο πλησιέστερο σημείο συγκέντρωσης πράσινων αποβλήτων (container).

Πως γίνεται η συλλογή μεγάλων ογκωδών ποσοτήτων;
Για ογκώδεις ποσότητες που είτε υπερβαίνουν τη χωρητικότητα του σάκου, είτε δεν καθίσταται δυνατή η μεταφορά τους με επιβατικό όχημα (όπως προγραμματισμένες κηπουρικές εργασίες), ο Δήμος ύστερα από αίτημα του διαχειριστή/εκπροσώπου κτιρίου και με βάση τις ανάγκες συλλογής:
• παραδίδει για συγκεκριμένο διάστημα big bag χωρητικότητας 1 κ.μ., το οποίο με το πέρας των εργασιών συλλέγει με κατάλληλο όχημα.
• ή τοποθετεί πλησίον του κτιρίου για συγκεκριμένο διάστημα ειδικό container, το οποίο με το πέρας των εργασιών συλλέγει με ειδικό όχημα.
Σάκος Πολλαπλών Χρήσεων
Η Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης πραγματοποιεί εβδομαδιαία δρομολόγια για την παράδοση των σάκων πολλαπλών χρήσεων σε κάθε κτίριο. Παρακαλούμε για να λάβετε τον σάκο που αντιστοιχεί στο κτίριο σας, ο διαχειριστής ή κάποιος εκπρόσωπος του κτιρίου καλείται να συμπληρώσει την ηλεκτρονική αίτηση παραλαβής στον παρακάτω σύνδεσμο:
Σας προσκαλούμε να συνεργαστούμε μαζί δημιουργικά και αποτελεσματικά και να γίνετε μέρος της προσπάθειας του Δήμου για μία πόλη καθαρή και πραγματικά πράσινη. Είμαι σίγουρος ότι με την δική σας συμμετοχή, τον δύσκολο αλλά χρήσιμο για το περιβάλλον και την πόλη μας στόχο, θα τον πετύχουμε ΜΑΖΙ.
Για πληροφορίες:
213-2020148 & 213-2020002, kathariotita@vvv.gov.gr & diaxorizo@vvv.gov.gr, www.vvv.gov.gr/draseis/prasina
Δείτε εδώ σχετικό video:
https://youtu.be/jk1t-08cPTc